Dimension Data voegt 300 extra datacenterexperts toe aan team voor uitbreiding capaciteit

Uitbreiding footprint en klantvraag naar next-generation datacenterdiensten stimuleren groei

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dimension Data
  • geplaatst op
  • 3 februari 2015 11:23 uur

Dimension Data kondigt aan dat het in de komende anderhalf jaar wereldwijd driehonderd extra datacenterexperts gaat aannemen. Dit is essentieel om de ambities van de organisatie waar te maken: haar datacenteractiviteiten verviervoudigen van 1 miljard naar 4 miljard dollar in 2018. Daarnaast is Dimension Data van plan datacentergerelateerde overnames te doen om meer vaardigheden in huis te halen en schaalvergroting te stimuleren in belangrijke groeimarkten.

Steve Joubert, Group Executive van de datacenterbusinessunit van Dimension Data, zegt dat het succes van het bedrijf altijd al afhankelijk is geweest van de kwaliteiten van de mensen die er werken. “De vraag naar onze vaardigheden en diensten op het gebied van next-generation datacenters groeit sneller dan de markt en we hebben gekwalificeerde mensen nodig om deze groei vast te houden. Als ICT-oplossingen- en -dienstenleverancier zijn wij afhankelijk van de vaardigheden van uitstekend personeel om te zorgen voor de beste dienstverlening aan onze klanten. Met erkenning en ontwikkelprogramma’s voor onze teams wereldwijd groeien en excelleren onze medewerkers. In combinatie met onze multinationalcultuur biedt Dimension Data daarmee goede carrièremogelijkheden aan uitblinkers.”

“Wat aantrekkelijk is voor medewerkers, is dat Dimension Data onderdeel is van de NTT Group. Daarmee hebben ze toegang tot alle innovaties van het NTT Innovation Institute, Inc. omtrent standaarden voor open stack, cloud, software-defined networking, cybersecurity en mobiliteit.” Joubert geeft ook aan dat Dimension Data grote investeringen blijft doen in nieuwe consulting-, managed diensten en cloud-diensten om klanten beter en sneller met hun datacenter te kunnen laten werken. “Daarom willen we alleen de beste mensen in de markt om onze klanten de beste oplossingen te bieden en om onze datacenteractiviteiten naar een hoger niveau te tillen.”

Dimension Data gaat wereldwijd werven, waaronder in Nederland. “Onze klanten willen hun IT op een andere wijze organiseren en afnemen, en vragen ons hen te helpen met alternatieve en innovatieve dienstverlening. Met de NTT Group op de achtergrond hebben we een sterke positie om op basis van onze waardepropositie en wereldwijde omvang het voortouw te nemen in IT-transformatie bij onze klanten en zo marktaandeel te veroveren.”

Wereldwijd wordt Dimension Data gezien als een goede werkgever. Het bedrijf ontving bijvoorbeeld de CRF Institute Top Employer Status in verschillende landen, waaronder viermaal op rij in Nederland, en stond recent in de Achievers 50 van meest betrokken werkgevers.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...