Easynet stoomt EURid klaar voor IPv6

  • Bedrijfsnieuws van
  • Easynet
  • geplaatst op
  • 21 november 2013 13:56 uur

Easynet Global Services, leverancier van beheerde cloudinfrastructuur, kondigt aan dat EURid, de registratie-instantie die de top-level domeinnaam .eu beheert namens de EU, Easynet als partner heeft gekozen om zijn diensten klaar te stomen voor IPv6. Internet Protocol versie 6, kortweg IPv6, wordt de nieuwe standaard voor de toekenning van IP-adressen. In 2011 bleek namelijk dat de voorraad IP-adressen gebaseerd op IPv4 opraakt.

In 2011 vond de eerste World IPv6 Day plaats. Tijdens dat evenement konden internetserviceproviders over de hele wereld laten zien dat de wereld klaar is voor een internet gebaseerd op IPv6. Speciaal voor die gelegenheid wilde EURid zijn website (www.eurid.eu) beschikbaar stellen via IPv6. Dat was ook het startpunt voor de ware uitdaging voor EURid: al zijn diensten klaar te maken voor IPv6. Het gaat hierbij om een registratiesysteem waarmee 750 erkende .eu-registrators over de hele wereld .eu-domeinnamen registreren namens hun klanten. En om WHOIS, een tool waarmee je informatie kunt opzoeken over .eu-domeinnamen (bijvoorbeeld de eigenaar van de domeinnaam en zijn contactgegevens).

“We waren op zoek naar een partner die ons wereldwijde IPv6 connectiviteit kon bieden in onze beide datacentra, in België en in Nederland. Omdat we ook een eigen Autonomous System Number hebben om de coördinatie en toewijzing van IP-adressen te beheren, moest onze partner bovendien het Boarder Gateway Protocol voor IPv6 ondersteunen. We kozen voor Easynet omdat ze perfect beantwoordden aan onze vereisten en precies konden leveren wat we nodig hadden om onze zakelijke doelstellingen te halen. We stellen ook de no-nonsenseaanpak van Easynet en hun diepgaande technische expertise op prijs, beide gecombineerd in een zeer betrouwbare service”, aldus Dirk Jumpertz, Security Officer bij EURid.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...