Emerson bundelt krachten met partners om initiatief Europese Commissie voor milieuvriendelijke producten te ondersteunen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Emerson
  • geplaatst op
  • 20 maart 2014 11:46 uur

Emerson Network Power gaat milieuvriendelijkere technologiestandaarden voor datacenters ontwikkelen, als onderdeel van een programma van de Europese Commissie. Emerson Network Power is onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd toonaangevend in optimalisatie van beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuren. Het bedrijf is tevens vooraanstaand lid van de Product Environmetal Footprint-pilot (PEF) van de Europese Commissie.

De PEF-pilot streeft naar het ‘opzetten van één markt voor groene producten’ en richt zich daarom op het definiëren van uniforme regels voor het berekenen van de milieugevolgen van producten die bedrijven op de markt brengen. Tijdens de drie jaar durende testfase van de pilot worden belanghebbenden van over het gehele continent samengebracht. Dit project is gebaseerd op de nieuwe PEF-methode van de Europese Unie die is aangenomen door de Commissie in 2013 (2013/179/EU).

Emerson Network Power vormt samen met andere leden in de sector, de PEF-kerngroep die werkt aan het leveren van groenere UPS-technologieën voor datacenters. Dit als gevolg van de bewezen expertise en marktkennis van het bedrijf. De PEF-methode wordt door geselecteerde producten getest en tijdens de pilotperiode implementeert Emerson Network Power benchmarks voor productprestaties. Ook werkt Emerson Network Power samen met partners en belanghebbenden bij het opzetten en valideren van effectieve en efficiënte nalevings- en verificatiesystemen.

De inzet van Emerson voor het slagen van de PEF-pilot, onderstreept dat het bedrijf holistische technologische oplossingen stimuleert, die zijn ontworpen voor het optimaliseren van de beschikbaarheid, efficiëntie en capaciteit van datacenters. Moderne bedrijven zijn gehouden aan het bieden van uitzonderlijke betrouwbaarheids- en flexibiliteit-niveaus aan hun klanten. Dit geldt ook voor realtime schaalbaarheid van diensten. Naast het handhaven van de beschikbaarheid van systemen, krijgen bedrijven te kampen met steeds veranderende overheidsvoorschriften en industriestandaarden die gericht zijn op de continue verbetering van de energie-efficiëntie. Daarom biedt Emerson Network Power hoogwaardige, innovatieve oplossingen voor datacenters die rekening houden met de toenemende complexiteit van infrastructuren.

“Als toonaangevende fabrikant van Uninterupted Power Systems (UPS’en) neemt Emerson Network Power zijn verantwoordelijkheid om voorop te lopen bij de gezamenlijke zoektocht naar Europese standaardisatie”, zegt Franco Costa, vicepresident en algemeen directeur Power Systems EMEA bij Emerson Network Power. “Onze betrokkenheid bij het PEF-project van de Europese Commissie illustreert onze inzet om producten op de markt te brengen die aan de steeds veranderende energiestandaarden voldoen. Tegelijkertijd, zoeken wij naar producten die optimaal tegemoet komen aan de behoeften van onze klanten. Deze filosofie passen we al langere tijd toe bij productinnovaties binnen ons bedrijf.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...