Equinix AM3 verkrijgt prestigieuze LEED Gold certificering

Datacenter krijgt certificering voor ‘groen en gezond’ gebouw

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 2 mei 2016 10:52 uur

Equinix, wereldwijd leverancier van interconnectie- en datacenter-oplossingen, heeft een LEED Goud certificering verkregen voor haar datacenter AM3 op het Science Park in Amsterdam. Goud is de eennahoogste onderscheiding (er is normaal, zilver, goud en platinum) voor een gebouw op het gebied van duurzaamheid. AM3 is daarmee het eerste Equinix datacenter in Europa, Midden-Oosten en Azië met een LEED Gold certificering. Equinix streeft ernaar haar datacenters met LEED te certificeren en daarmee te onderstrepen dat Equinix duurzaam ondernemen serieus neemt.

“Wij zijn ontzettend blij en trots op de LEED Gold certificering”, aldus Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “Deze certificering draagt bij aan ons eigen duurzaamheidsbeleid en komt tegemoet aan de toenemende vraag uit de markt om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de digitale infrastructuur van onze klanten. Een erg belangrijk streefpunt van Equinix.”

Voor het verkrijgen van een LEED certificering is het noodzakelijk dat een gebouw zo ontworpen, gebouwd, onderhouden en in gebruik is, dat duurzaamheid en menselijke gezondheid voorop staan. Equinix heeft deze certificering gekregen na uitgebreid onderzoek gedurende 12 maanden gebruik. Een LEED gecertificeerd gebouw wordt getoetst op maar liefst 34 criteria. Hieronder vallen onder meer het stedenbouwkundig plan, de waterefficiëntie, impact op energie en klimaat, gebruik van materialen en grondstoffen, binnenmilieukwaliteit en innovatie in gebruik. Alleen bij een voldoende score op ieder van deze punten wordt een certificering uitgereikt.

LEED staat voor Leadership in Energy & Environmental Design. Het LEED beoordelingssysteem werd ontwikkeld door de USGBC (United States Green Building Concil) en beoordeelt gebouwen op diverse aspecten, zowel in ontwerp als in gebruik. Het is dan ook een voorwaarde dat een gebouw reeds minimaal 12 maanden in gebruik is.

AM3 Science Park Amsterdam is het meest duurzame datacenter van Equinix in Nederland. Zo maakt het datacenter gebruik van warmte- en koude-opslag in de grond in plaats van mechanische koeling. Overtollige warmte van AM3 wordt gebruikt om de naburige gebouwen zoals de Universiteit van Amsterdam te verwarmen. Dankzij deze en andere duurzame technologieën draagt Equinix samen met haar klanten bij aan vermindering van CO2-uitstoot.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?