Europese Autoriteit voor voedselveiligheid selecteert Unisys consortium voor IT-diensten en ondersteuning

Consortium ondersteunt IT-activiteiten van de EFSA en de levering van wetenschappelijk voedseladvies voor de bescherming van Europese consumenten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unisys
  • geplaatst op
  • 30 maart 2015 14:29 uur

Unisys Corporation kondigt vandaag aan dat haar dochterondernemingen in België en Italië als onderdeel van een consortium een contract ter waarde van meerdere miljoenen euro’s hebben gesloten voor de levering van IT-diensten en ondersteuning aan de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), het EU-orgaan dat de risico’s voor de voedselketen in het belang van de voedselveiligheid beoordeelt. Het nieuwe contract heeft een looptijd van drie jaar met de mogelijkheid tot verlenging voor nog eens drie jaar.

Het consortium, dat bestaat uit Unisys Italië, Unisys België en MAPS Spa, zal met de EFSA samenwerken aan het moderniseren van de infrastructuur en de applicaties. Men zal beginnen met een analyse van de huidige IT-behoeften van de EFSA en het consortium zal de technologie leveren om de communicatie en transparantie voor haar stakeholders – zoals consumentenorganisaties en niet-overheidsorganisaties – te verbeteren en aan de toekomstige behoeften van de organisatie tegemoet te komen.

Het consortium zal ook een reeks diensten voor eindgebruikers aan de ongeveer 470 medewerkers van de EFSA aanbieden, waaronder IT service management, servicedesk en desk-side ondersteuning bij de dagelijkse werkzaamheden en de oplevering van onafhankelijk wetenschappelijk advies en communicatie over risico’s voor voedsel in de EU.

Bart Steukers, General Manager bij Unisys Continental Europe: “Wij streven er altijd naar om verder te kijken dan de onmiddellijke uitdagingen van onze klanten en ontwikkelen een IT-strategie die niet alleen betrekking heeft op de huidige eisen, maar ook de schaalbaarheid heeft om hen in de toekomst te ondersteunen. We kijken uit naar de samenwerking met de EFSA om haar infrastructuur te optimaliseren en haar te ondersteunen bij haar missie om de voedselveiligheid in Europa te waarborgen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...