Exonet bestaat 12,5 jaar


Het is alweer 12,5 jaar geleden dat we, na enkele jaren te hebben lopen experimenteren met servers (letterlijk) onder ons bed, ons in juli 2002 hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We sprongen op de fiets en het bedrijf was geboren.

De server waarop we onze simpele hosting diensten hadden draaien mochten wij kosteloos onderbrengen in een datacenter, waardoor we tijd hadden om het e.e.a op touw te zetten. Toen dat allemaal een beetje begon te lopen hadden wij de mogelijkheid een klein kantoor (20m2) te huren in Doetinchem.

In de jaren daarna hebben wij ons met name gericht op webhosting, domeinregistratie en dedicated servers. De dedicated servers waren een succes, maar we hadden het gevoel dat het niet de toekomst was. Er was veel hardware nodig, we reden veel op en neer naar datacenters en als de hardware stuk ging was er vrijwel altijd een groot probleem.

Virtuele servers

In 2007 waren we één van de eerste partijen die volledig zijn gestopt met fysieke dedicated servers om vervolgens alles virtueel te gaan doen. We deden dit door te investeren in hoogwaardige opslag, een redundant netwerk en snelle host-servers. We konden hierdoor servers efficiënter inzetten, makkelijker zaken op afstand beheren en hardware was redundant uitgevoerd waardoor er minder storingen zouden optreden.

De keuze voor virtuele servers klinkt nu heel logisch maar 8 jaar geleden werden de beschikbare virtualisatie technieken nog niet op grote schaal toegepast en was de benodigde hardware een flinke investering voor het nog jonge bedrijf. De keuze bleek de juiste en vanaf 2007 zijn we mede daardoor flink gegroeid. Sindsdien hebben we onze infrastructuur telkens verbeterd om zo voorop te blijven lopen in de markt. Op dit moment is onze infrastructuur zonder twijfel de top van wat er op de markt te krijgen is.

Groei

Een ander belangrijk punt is altijd onze persoonlijke service geweest, het juiste personeel met kennis van zaken is daarvoor erg belangrijk. Nadat we waren ingetrokken in ons eerste kantoor konden we al snel stagiaires en later medewerkers aannemen. Een aantal van die stagiaires is na hun studie weer bij ons gekomen en alle medewerkers uit die tijd werken ook nog steeds bij ons. Ons kantoor hebben we steeds uitgebreid en uiteindelijk hebben we in 2012 onze intrek genomen in een mooi en ruim kantoor aan de andere kant van Doetinchem. Inmiddels werken er bij Exonet 9 mensen.

ISO Certificering

In 2014 hebben wij er voor gekozen om een ISO-certificeringstraject te starten. De afgelopen maanden zijn we hier heel druk mee bezig geweest en hebben we grote stappen gemaakt. Begin 2015 zal dit worden afgerond. We willen hiermee aantoonbaar maken hoe goed wij omgaan met zaken als informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement. Voor onze klanten, maar ook voor klanten van klanten, is het belangrijk dat zij kunnen aantonen dat de hostingprovider aan deze normen voldoet.

De focus komt in de toekomst nog duidelijker dan eerder op onze persoonlijke service, snelheid, flexibiliteit en kennis van zaken. Klanten geven aan dat dit een van de voornaamste redenen is dat zij voor Exonet kiezen.

Bedankt!

Graag willen wij van deze mogelijkheid gebruik maken om al onze klanten, leveranciers, stagiairs, collega’s, familie en vrienden te bedanken die dit alles mogelijk hebben gemaakt. We gaan met het zelfde plezier op naar de 25 jaar!

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...