Forrester noemt OutSystems leider in Enterprise Public Cloud Platforms

 • Bedrijfsnieuws van
 • OutSystems
 • geplaatst op
 • 7 januari 2015 10:30 uur

OutSystems, leverancier van het gelijknamige high productivity platform voor Rapid Application Delivery (RAD), heeft een leiderschapsstatus gekregen in Forrester’s Q4 2014 ‘Forrester Wave’-rapport over Enterprise Public Cloud Platforms. Publieke-cloudplatformen worden volgens de onderzoekers van Forrester steeds completer, waardoor het onderscheid tussen Software as a Service (SaaS), Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS) vervaagt.

De Forrester Wave: Enterprise Public Cloud Platforms voor Q4 2014 biedt een uitgebreide analyse van de meest toonaangevende publieke-cloudplatformen. Ieder platform krijgt hierbij een score op basis van negentien, voor CIO’s relevante criteria. OutSystems verkreeg in zeven categorieën voor rapid development de maximale score. Deze categorieën waren:

 • Rijkheid van het platform en de applicatieondersteuning – zoals workflow, samenwerkfunctionaliteit, business rules, caching en content management
 • Features voor infrastructuurabstractie – onder meer de mate waarin middleware, computing, storage en netwerkconfiguratie toegankelijk zijn en worden beheerd
 • Applicatie deployment diensten – bijvoorbeeld automatisering van het ontwikkelproces, foutdetectie en codeverificatie
 • Ontwikkel- en testtools – de functionaliteit die het platform biedt aangaande het ontwikkelen, testen en onderhouden van apps
 • Private en hybride cloudopties – de hosting-mogelijkheden er bestaan naast de publieke cloud
 • Opslagmogelijkheden – zoals database-, block-, file- en objectstorage
 • Productstrategie van de leverancier – hier gaat het onder andere om de mate waarin het publieke-cloudplatform geschikt is voor grote bedrijven.

Forrester beschrijft OutSystems als: “Een platform met uitgebreide visuele, verklarende ontwikkel- en delivery tools. OutSystems bevat standaard applicaties en applicatiecomponenten en ondersteunt zowel web applicaties als mobiele applicaties. Verder bevat het platform ‘continuous delivery’- en ‘application lifecycle management’-tools.” De onderzoekers merken verder op dat “OutSystems één van de leveranciers is die hoog scoren als het gaat om het abstractieniveau van de infrastructuur, platformconfiguraties, applicatie-services en -tooling, waardoor ontwikkelaars zich volledig kunnen richten op het bouwen en beheren van applicaties.”

Het OutSystems platform stelt iedere ontwikkelaar in staat gemakkelijk en snel web- en mobiele applicaties te creëren en uit te rollen, vanuit één applicatieontwerp en codebasis. OutSystems-applicaties worden opgeleverd als open, standaard-architectuur code, waardoor bedrijven gevrijwaard blijven van een vendor lock-in en veranderingen in de technologie eenvoudig kunnen opvangen.

“We zijn erg blij dat Forrester OutSystems erkent als leider in enterprise public cloud platformen voor rapid development. De kracht van onze technologie wordt onderstreept door de wereldwijde marktadoptie van ons platform”, zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. “Ons snelgroeiende klantenbestand is het bewijs dat organisaties hun IT-infrastructuur, configuraties, et cetera willen kunnen abstraheren, zodat ontwikkelaars zich helemaal kunnen richten op het voldoen aan de vraag van de business naar nieuwe applicaties en op het sneller dan ooit opleveren en beheren van applicaties.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...