Fortinet levert hoogpresterende netwerkbeveiliging voor Microsoft Azure

FortiGate-VM helpt zakelijke klanten van het Microsoft Azure cloudplatform met beveiliging en bij het naleven van wet- en regelgeving

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fortinet
  • geplaatst op
  • 26 mei 2015 12:45 uur

Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldleider op het gebied van oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt vandaag een samenwerking aan met Microsoft (NASDAQ: MSFT) voor het leveren van hoogpresterende netwerkbeveiliging voor Microsoft Azure. De FortiGate-VM next generation firewall van Fortinet helpt zakelijke klanten van Azure bij het verbeteren van de beveiliging van hun cloudgebaseerde systemen en bij het naleven van beleidsregels voor beveiliging en de eisen van wet- en regelgeving.
FortiGate-VM is strategisch ontworpen om klanten te helpen bij het voorkomen van ‘dode hoeken’ door de implementatie van een combinatie van de belangrijkste toepassingen voor netwerkbeveiliging, inclusief stateful firewalling in twee richtingen, intrusion prevention, applicatiebeheer en VPN, naast de extra beveiligingsmaatregelen die al bestaan binnen hun Azure Virtual Network.
Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “Microsoft is wereldwijd leider in diensten rond de IT-infrastructuur en daarmee voor Fortinet de ideale keuze om een samenwerking mee aan te gaan. De aankondiging dat wij onze relatie uitbreiden naar Azure betekent dat Fortinet nog breder inzet op het portfolio aan cloudoplossingen en op het beschermen van klantenapplicaties in cloudomgevingen.”
FortiGate-VM
De FortiGate virtuele appliances van Fortinet voorkomen dode hoeken in beveiliging met de implementatie van essentiële beveiligingsmaatregelen binnen cloudinfrastructuren. Zij maken ook de snelle inzet van beveiliging mogelijk waar en wanneer dat nodig is. De FortiGate virtuele appliances beschikken over alle geoptimaliseerde beveiligings- en netwerkdiensten die gebruikelijk zijn in de traditionele, hardwarematige FortiGate-appliances. Organisaties kunnen met de toevoeging van virtuele appliances van Fortinet een mix aan hardware en virtuele oplossingen implementeren die samenwerken en beheerd worden vanuit een gemeenschappelijk, centraal beheerd platform.
De aankondiging van vandaag volgt op het nieuws dat Fortinet vorig jaar aankondigde over de mogelijkheid om VPN-toegang te krijgen tot Azure.
“We zijn verheugd dat we de oplossingen van Fortinet voor netwerkbeveiliging nu aan kunnen bieden via een ‘bring your own license’ abonnement in de Azure Marketplace,” zegt Corey Sanders, director of Program Management van Microsoft Azure. “Daarmee bieden we onze klanten overal ter wereld schaalbare en optimale beveiligingsmaatregelen.”
Beschikbaarheid
De FortiGate-VM van Fortinet is in juni 2015 beschikbaar in de Azure Marketplace.

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...