Gartner plaatst Nutanix als leider in het Magic Quadrant voor Integrated Systems 2015

Nutanix scoort sterk op Completeness of Vision en Ability to Execute

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 18 augustus 2015 10:34 uur

Nutanix, leverancier van webscale converged infrastructuur, kondigt vandaag aan dat Gartner het bedrijf heeft geplaatst als leider in het Magic Quadrant 2015 voor Integrated Systems. Nutanix ziet de vooraanstaande positionering als een bevestiging van zijn visie op het datacenter als ‘invisible infrastructure’. Datacenterinfrastructuur moet volgens Nutanix in feite onzichtbaar aanwezig zijn, zodat IT-professionals zich volledig kunnen richten op de applicaties en diensten die de business ondersteunen.

Vandaag de dag werken de meeste bedrijfsapplicaties op traditionele datacenterinfrastructuur die bestaat uit aparte lagen voor server-, storage- en netwerkresources. Al die lagen worden los van elkaar beheerd en hebben ook eigen resources nodig om te schalen. Hierdoor zijn datacenters door de jaren heen erg complex geworden, hetgeen ten koste gaat van de innovatiekracht van de IT-organisatie.

Het Nutanix Xtreme Computing Platform integreert compute, storage en virtualisatie in één Hyperconverged Integrated System en kan vrijwel alle enterprise applicaties ondersteunen. Door de webscale engineering is er geen limiet aan de schaalbaarheid van het datacenter en kunnen zowel kleine als grote datacenterclusters worden gebouwd. Daarnaast richt Nutanix zich op consumer-grade design, waardoor datacentermanagers het platform eenvoudig kunnen beheren. IT-professionals zijn hierdoor minder tijd kwijt met provisioning en kunnen echt uitgroeien tot strategische partners voor de business.

“Bedrijven moeten zich weer focussen op de applicaties die voor hen belangrijk zijn. Ze moeten zich niet bezig hoeven houden met de problemen van de onderliggende infrastructuur,“ zegt Dheeraj Pandey, mede-oprichter en CEO van Nutanix. “We beschouwen onze positionering in het leiderschapskwadrant van Gartner als een bevestiging van onze unieke visie voor hoe het datacenter zich de komende jaren zal ontwikkelen. Het gemak, de robuustheid en de schaalbaarheid van de cloud maakt van infrastructuur echt een onzichtbare zekerheid, waardoor IT-leiders de business echt op het gebied van innovatie kunnen versterken.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...