Glasvezelnetwerk Uniserver ondersteunt snelle groei infrastructure as a service

OTS-netwerk met DWDM-technologie maximaal beschikbaar, kostenefficiënt en ook geschikt voor lange afstanden

  • Bedrijfsnieuws van
  • Eurofiber
  • geplaatst op
  • 18 september 2014 09:56 uur

Een geavanceerd glasvezelnetwerk van 10 Gbps ondersteunt de snelle groei van de infrastructure as a service (IAAS)-activiteiten van Uniserver, koploper in Nederland in cloud hosting. Het volledig redundant uitgevoerde netwerk werd gerealiseerd door Eurofiber. Het verbindt het hoofdkantoor van Uniserver in Alkmaar met drie datacenters in Amsterdam en een nieuw, vierde datacenter in Maastricht.

Lage latency OTS ideaal voor cloud, IAAS en datacenters

Uniserver koos voor de Optical Transmission Services (OTS) van Eurofiber. De zeer lage en constante latency van deze oplossing is zeer geschikt voor cloud-, IAAS- en datacentertoepassingen. OTS is bovendien gebaseerd op Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM)-technologie, dat qua kosten aantrekkelijk is bij lange afstanden. Op basis van de OTS-oplossing kan Uniserver de IT-bedrijven die gebruikmaken van zijn IAAS-diensten optimaal bedienen.

Uptime van 99,98% gegarandeerd

“We garanderen onze klanten een uptime van 99,98 procent, dat is een downtime van maximaal 105 minuten per jaar. Iedere hick-up, of die nu in het datacenter, het netwerk of onze diensten zit, gaat van die tijd af. Bovendien moeten we vanuit Alkmaar altijd overal bij kunnen. Eurofiber was de enige die aan onze beschikbaarheidseisen kon voldoen”, zegt Hugo van Diepen, directeur en medeoprichter van Uniserver. Daarnaast was de prijs-kwaliteitverhouding van Eurofiber het beste. Van Diepen: “De andere oplossingen waren te complex of te duur. Het netwerk van Eurofiber heeft een landelijke dekking. Dat is een groot voordeel en maakt het mogelijk voor een goede prijs te leveren.”

Kwart business straks in Maastricht

Met de glasvezelinfrastructuur is Uniserver in staat zijn groeiambities te realiseren. “Ongeveer een kwart van onze business gaat straks in Maastricht landen: dat is een flinke uitbreiding”, aldus Van Diepen. Hij verwacht bovendien een grote groei van het aantal eindklanten dat via de IT-bedrijven wordt bediend. “Nu is dat vijf tot tien procent, binnen drie tot vijf jaar zal dat veertig tot zestig procent zijn. Steeds meer organisaties beseffen hoe belangrijk een professionele infrastructuur is en zullen de stap naar de cloud zetten. Wij zijn daar klaar voor.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...