Hartwig Medical Foundation kiest Schuberg Philis als strategische IT-partner


Hartwig Medical Foundation heeft Schuberg Philis gekozen als strategische IT-partner voor de ontwikkeling van de eerste nationale DNA-databank voor kankeronderzoek. Door DNA ‘sequencing’ worden op systematische wijze genetische fouten van tumoren in kaart gebracht, aangevuld met de klinische behandelgegevens van kankerpatiënten uit heel Nederland. Om deze DNA-samples te analyseren is enorm veel computerkracht nodig, een zwaarbeveiligde omgeving en een grote mate van continuïteit. Schuberg Philis levert High Performance Cloud Computing, softwareontwikkeling en analytics diensten.

De gegevens worden geanonimiseerd en beschikbaar gemaakt voor onderzoek om de behandeling van kanker te verbeteren. Deze gegevens worden aangeleverd door een snelgroeiend aantal Nederlandse ziekenhuizen, die zijn aangesloten bij het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT).

Hans van Snellenberg, directeur van Hartwig Medical Foundation, licht de keuze voor Schuberg Philis toe: “We hebben met verschillende partijen gesproken die ieder een aantrekkelijk aanbod hebben gedaan voor de opslag en processing van de data. Maar voor mij is het minstens net zo belangrijk dat er een goede match is met de partner. Ze moeten echt een bijdrage kunnen leveren aan het bereiken van onze missie. Het team van Schuberg Philis viel meteen op vanwege de extra kwaliteit van de collega’s en hun gedrevenheid om samen te werken en resultaten te boeken. Die doortastende houding heeft al geleid tot diverse verbeteringen en kostenbesparingen in het analyseproces. Het is ons helemaal duidelijk dat IT een cruciale rol speelt bij het slagen van onze missie. Schuberg Philis beschikt over de juiste attitude, kennis en infrastructuur om dat mogelijk te maken.”

Pim Berger, directeur van Schuberg Philis, is ontzettend blij dat Hartwig Medical Foundation in Schuberg Philis haar strategische partner ziet: “We kunnen ons meer dan identificeren met de doelstelling om pragmatische oplossingen te vinden voor één van de grootste gezondheidsvraagstukken van onze tijd, met behulp van grensverleggende wetenschap, moderne technologie, innovatief ondernemerschap en nauwe samenwerking. Gezamenlijk met het team van Hartwig Medical Foundation hebben we de ambitie om een ‘world class system’ neer te zetten. Schuberg Philis wil nadrukkelijk een leidende positie innemen in dit domein.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?