Hewlett Packard Enterprise virtualiseert netwerkfuncties voor Swisscom

HPE NFV technologie stelt Swisscom in staat zich aan te sluiten bij de Telco Cloud, dit maakt snellere service mogelijk en drukt bovendien kosten


Het is van belang dat telecombedrijven innoverende en winstgevende diensten blijven aanbieden. Zo blijven ze in staat te concurreren in een markt waar de vraag steeds verandert en waar elke keer weer nieuwe spelers opduiken. De Network Functions Virtualization (NFV) technologie maakt het voor telecombedrijven mogelijk om sneller innovatieve en nieuwe diensten te ontwikkelen, tegen lagere kosten. Dat gebeurt door middel van virtualisatie van hun kernnetwerken en netwerkfuncties.

Voordelen  van de virtuele netwerkomgeving
Swisscom is één van de eerste telecombedrijven wereldwijd die gebruikmaakt van NFV, waarmee het virtual customer premise equipment (vCPE) aanbiedt aan zijn zakelijke klanten. Voorheen was het noodzakelijk dat specifieke apparatuur aanwezig was op locatie bij de klant om netwerkfuncties van Swisscom te ondersteunen. Dit zorgde voor flinke investeringen en dure monteurs op locatieapparatuur te komen installeren of repareren. Het nieuwe vCPE-model van Swisscom maakt het mogelijk om vanaf een centrale locatie het netwerk van de klant te beheren. Daarbij biedt het vCPE-model on demand netwerkdiensten, wat leidt tot lagere kosten, snellere dienstverlening en een hogere beschikbaarheid om klanten van goede service te kunnen voorzien. Bovendien stelt het vCPE-model Swisscom in staat om binnen korte tijd innovatieve, extra faciliteiten en diensten aan te bieden aan zijn klanten.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...