Hostingbranche bereidt zich voor op consolidatie

 • Bedrijfsnieuws van
 • Amsio
 • geplaatst op
 • 4 april 2014 15:15 uur

Uit onderzoek van Amsio op de World Hosting Days blijkt dat 52 procent van de meer dan 200 respondenten verwacht over drie jaar te zijn overgenomen door een concurrent.

Het onderzoek is gehouden onder de bezoekers van de World Hosting Days. World Hosting Days is de grootste en drukst bezochte hosting gerelateerde beurs ter wereld en is dit jaar gehouden in Rust, Duitsland.

Overleven door consolidatie

De respondenten verwachten dat ruim 48% van de hosters over drie jaar niet meer actief is. Als belangrijkste reden voor het verdwijnen van hosters geeft meer dan de helft aan dat er door consolidatie steeds minder partijen zullen overblijven. Onder deze groep vallen vooral leveranciers van de hostingbranche en SaaS providers. 41% van de respondenten, waarvan veelal webhosting providers, geeft aan dat de kleine partijen niet meer kunnen concurreren met grote partijen als Microsoft, VMware en Amazon. Slechts 7% voorziet een afnemende vraag als reden voor het verdwijnen.

Verhuizen naar de public cloud

Hostingproviders die op dit moment nog zelf hun diensten hosten stappen steeds vaker af van hosten in eigen beheer. De respondenten geven aan dat zij verwachten dat 46% van de zelf gehoste diensten binnen drie jaar naar een public cloud van een serviceprovider zal gaan.

Beveiliging belangrijk aspect

Uit het onderzoek blijkt dat bij het kiezen van een nieuwe provider de beveiliging als belangrijkste factor gezien wordt, gevolgd door de prijs. Hierna zijn service en performance belangrijke aspecten.

Profiel respondenten

De respondenten werken voornamelijk in Europa. 29% van hen is leverancier van de hostingmarkt en 21% levert zelf webhosting en VPS-en. 20% van de respondenten levert IaaS hosting en 16% SaaS. Dedicated hosting en colocatie is met 14% het minst populair.

Amsio

Als IaaS provider ziet Amsio steeds meer vraag naar het compleet uitbesteden van de infrastructuur van hostingproviders. Amsio heeft jarenlange ervaring met het hosten van schaalbare high-performance hostingomgevingen en verwacht hier voor de nabije toekomst grote groei.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Ton van der Reijken, 7 april 2014 11:21 am

Ik heb alle dagen van de WHD Global bezocht, vond het heel interessant maar ben niet door Amsio geinterviewd en vraag mij dus af waar zij deze wijsheid vandaan halen. Ik twijfel aan de juistheid er van maar zie wel een aanstaande verschuiving aankomen van zelf hosten naar een oplossing in de cloud aanbieden. Waarbij het voor de klant gemakkelijk moet blijven om zelf alle instellingen te kunnen blijven maken.

 • Pingback: SaaS providers kiezen veiligheid | Gerben.me

 • Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
  Feedback!
  Fill out my online form.
  Laatste reacties

  Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
  calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

  VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
  Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

  Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
  Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

  VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
  Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

  Nieuw kantoor voor Cegeka
  Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!