Hybride cloud zorgt voor afhankelijkheid

  • Bedrijfsnieuws van
  • SPS
  • geplaatst op
  • 17 november 2015 14:20 uur

Nederlandse organisaties verliezen grip op de volledige IT-omgeving wanneer zij kiezen voor een hybride cloud-omgeving. Reden hiervoor is vaak het ontbreken van integraal inzicht. Dat stelt SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, in haar nieuwe whitepaper ‘Cloud-monitoring essentieel voor integraal inzicht’. Om toch succesvol de overstap te maken naar een hybride cloud zonder compleet de controle weg te geven, is het essentieel dat de volledige IT-infrastructuur gemonitord wordt, zowel on-premise als in de cloud.

Organisaties die hun IT-infrastructuur ontkoppelen door te kiezen voor een hybride cloud-omgeving kampen momenteel met een aantal uitdagingen. IT-managers zijn afhankelijk van hun cloud-leveranciers en leveren hierdoor controle in. Gevolg hiervan is dat onder andere integraal incident-, performance-, capaciteits- en real-time servicemanagement onmogelijk is, omdat het overkoepelend inzicht ontbreekt. Ook het anticiperen op veranderingen is moeilijk.

Linda Verweij, COO van SPS: “Wanneer organisaties de overstap maken naar een hybride cloud-omgeving dienen zij zich bewust te zijn van de uitdagingen. Een deel wordt buitenshuis geplaatst en het risico bestaat dat hiermee ook de regie uit handen wordt gegeven. Toch blijven IT-afdelingen verantwoordelijk voor de volledige IT en dus is het cruciaal om het volledige inzicht in de infrastructuur te behouden. Door te beschikken over één oplossing die de IT-infrastructuur zowel in huis als in de cloud in kaart brengt en de infrastructuur tot op detailniveau inzichtelijk maakt, kunnen IT-managers hun eindverantwoordelijkheid daadwerkelijk nemen en daarmee zorgen dat de dienstverlening naar de ‘business’ optimaal blijft.”

De visie van SPS op cloud-monitoring is verwerkt in het whitepaper ‘Cloud-monitoring essentieel voor integraal inzicht’. Deze is gratis te downloaden via http://sps.nl/download-whitepaper-cloud-monitoring

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...