Imtech ICT lanceert nieuwe clouddienst

Bedrijf wil met nieuwe dienst excelleren in maatwerk

  • Bedrijfsnieuws van
  • Imtech ICT
  • geplaatst op
  • 26 mei 2014 15:00 uur

Imtech ICT introduceert met de ImtechCloud een nieuwe publieke clouddienst. Met de lancering van deze nieuwe dienst is het nu ook mogelijk om bij Imtech ICT een hybride cloudoplossing af te nemen. “Wij willen onze klanten graag helpen bij het bepalen van de meest geschikte cloudstrategie,” zegt Tom Greeve, Algemeen Directeur bij Imtech ICT Communication Solutions.

Hij vervolgt: “We geloven niet zo in een one size fits all oplossing, waarbij je zonder meer alles overzet naar de cloud omdat dat nou eenmaal is wat iedereen momenteel doet. “De publieke clouddienst ImtechCloud sluit aan bij de bestaande private ‘on premise’ clouddienst die Imtech ICT al aanbiedt. Beide diensten kunnen tezamen in een hybride vorm afgenomen worden als de specifieke bedrijfssituatie daar om vraagt. Het voordeel is dat Imtech ICT hierbij één SLA over al deze diensten aanbiedt.

Hybride infrastructuur

Met ImtechCloud is het mogelijk om de infrastructuur, zoals een gevirtualiseerde werkplekomgeving, over te zetten naar een hybride vorm. Daarnaast is het mogelijk om de eigen externe bedrijfsapplicaties op deze hybride infrastructuur te laten draaien. Bijvoorbeeld voor Unified Communications, waarbij een applicatie voor telefoniediensten wordt ingezet. Het is mogelijk al dit soort zaken door Imtech ICT in één oplossing te laten integreren, waarbij ook het beheer uitbesteed kan worden. “Cloud moet geen doel op zich zijn, het komt allemaal aan op maatwerk,” stelt Greeve.

Schaalbaar maatwerk

De focus bij de clouddiensten van Imtech ICT ligt naast maatwerk ook op schaalbaarheid. “Want alleen dan kom je tot een optimale oplossing die past bij je organisatie,” aldus Greeve. Bedrijven betalen alleen voor het daadwerkelijke gebruik, met een zogenoemd pay-per-use-model. Imtech ICT ziet de cloud als één van de mogelijke vormen waarop IT beschikbaar wordt gemaakt. “Wij willen vooral inzetten op onderdelen die ook voor de klant voordelen bieden. Dat is per klant en per segment verschillend.”De capaciteit van ImtechCloud kan snel worden uitgebreid omdat Imtech ICT strategisch partner is van zowel Cisco, NetApp als VMware en daarnaast full service partij en Master Cloud Builder van Cisco in Nederland.

Dankzij jarenlange ervaring met het implementeren van infrastructuur in de private cloud bij eindgebruikers weet Imtech ICT waar organisaties behoefte aan hebben. Bij de nieuwe dienst helpt Imtech ICT de klant niet alleen met de migratie naar de cloud, maar bijvoorbeeld ook met een duidelijke en transparante exitstrategie.

Imtech ICT is een Nederlands bedrijf. Hierdoor is er een 100 procent-garantie dat de data die organisaties in de ImtechCloud zetten Nederland niet verlaten. Ook levert Imtech ICT rond de klok lokale support op de diensten binnen ImtechCloud, zonder dat de gebruiker hier extra voor betaald.

ImtechCloud is op te splitsen in de volgende diensten:

  • Fysieke server: dedicated compute capaciteit tegen een vaste prijs per maand.
  • Virtuele Server: deze definieert de gebruiker zelf op basis van een combinatie van processing power, memory, storage en netwerkconnectiviteit.
  • Storage: harddiskcapaciteit voor virtuele servers die dedicated verkrijgbaar zijn in drie performanceniveaus. Dit is ook mogelijk zonder afname van een fysieke of virtuele server op basis van shared storage.
  • Back-up: op hypervisor niveau om de beschikbaarheid van virtuele servers te garanderen.
  • Malware Protectie: agentless bescherming tegen malware zonder enige belasting van de virtuele server.
  • Connectiviteit: verbindingen voor het ontsluiten van applicaties op basis van een prijs per Mbps. Deze netwerken kunnen zowel publiek (het internet) als private (leased lines) zijn. Dankzij de VPN-functionaliteit is het optioneel mogelijk om over publieke netwerken een private verbinding af te nemen.

Hybride maatwerk

Imtech ICT is een bedrijf met een visie op de cloud. De afgelopen jaren is de manier waarop organisaties naar hun IT-omgeving kijken veranderd. De cloud biedt talloze mogelijkheden voor een efficiënter en doelgerichter gebruik van IT, maar er moet geen wildgroei aan clouddiensten zonder samenhang ontstaan. Om die reden begeleid Imtech ICT klanten in hun reis naar het bepalen van de juiste combinatie van cloudvormen. “Juist vanuit bedrijfsdoelstellingen moet gewerkt worden aan kostenefficiëntie, schaalbaarheid en innovatie van IT,“ aldus Greeve.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...