Intel komt met ‘Cloud for All’ initiatief om meer bedrijven te laten profiteren van de cloud

Intel gaat samenwerken met Rackspace aan de ontwikkeling van gemakkelijk uit te rollen cloudoplossingen voor grote organisaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Intel
  • geplaatst op
  • 23 juli 2015 18:54 uur

Intel kondigt het Intel Cloud for All initiatief aan. Hiermee wil het bedrijf de adoptie van de cloud stimuleren, door het gemakkelijker te maken om publieke, private en hybride cloudoplossingen uit te rollen. Dit gebeurt via een reeks investeringen en nieuwe samenwerkingsverbanden op het gebied van cloudsoftware. Intel verwacht dat dit initiatief het voor bedrijven makkelijker zal maken om voordeel te halen uit de cloud, met nieuwe mogelijkheden en digitale diensten. Dit zal uiteindelijk moeten leiden tot tienduizenden nieuwe cloudprojecten.

Hoewel clouds van iedere omvang en type kunnen profiteren van het Intel Cloud for All initiatief, zullen vooral grote organisaties de vruchten ervan plukken. Juist bij enterprises zorgt de complexiteit, het gebrek aan schaalbaarheid en gebrek aan enterprisefunctionaliteit in open source oplossingen ervoor dat de adoptie van cloud technologie wordt geremd. Door deze barrières weg te nemen kunnen organisaties beter geoptimaliseerde en schaalbare cloudinfrastructuren uitrollen, waarmee ze in staat zijn om sneller en efficiënter nieuwe diensten aan te bieden.

“De cloud speelt al een essentiële rol in de digitale services-economie en heeft gezorgd voor ongekende innovatie en groei. Maar de brede adoptie door grote organisaties gaat niet snel genoeg”, zegt Diane Bryant, senior vice president en general manager van Intels Data Center Group. “We denken dat dit initiatief meer bedrijven in staat zal stellen om te profiteren van de voordelen en innovaties die de nieuwste cloudtechnologieën mogelijk maken.”

De volgende golf aan clouddiensten
Consumentendiensten van grote cloudaanbieders hebben er voor gezorgd dat de adoptie van clouddiensten snel is gegroeid. Deze diensten maken 75 procent van het totale cloud-gebruik uit. De komende vijf jaar zullen echter ontwikkelingen zoals het Internet of Things en big data analytics zorgen voor een sterke groei van enterprise clouds. Marktonderzoeker IDC verwacht dat organisaties de komende drie jaar (2016 – 2018) $142,8 miljard extra zullen investeren in infrastructuur voor private als publieke cloud-omgevingen, om zo de efficiency en het reactievermogen te verbeteren.

Nieuw samenwerkingsverband met Rackspace
Een belangrijk onderdeel van dit initiatief is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Rackspace, de mede-uitvinder en belangrijkste aanbieder van het veel gebruikte OpenStack open source cloudsoftware platform. De beide bedrijven zullen het OpenStack Innovation Center openen, om nieuwe enterprisefunctionaliteit te ontwikkelen en de OpenStack broncode verder te optimaliseren

Het OpenStack Innovation Center zal onder andere plaats bieden aan ’s werelds grootste OpenStack developer cloud. Deze bestaat uit twee 1.000-node clusters die beschikbaar worden gesteld aan de gehele OpenStack-gemeenschap. Daarop kunnen bijvoorbeeld geavanceerde, grootschalige tests uitgevoerd worden van OpenStack prestaties, code en nieuwe functies. Naar verwachting zullen deze testclusters binnen zes maanden beschikbaar zijn.

Daarnaast gaan beide bedrijven in samenwerking met de OpenStack Enterprise Working Group en de OpenStack gemeenschap werken aan verdere optimalisaties en het elimineren van bugs. Ook zullen nieuwe courseware modules worden ontwikkeld om meer open source ontwikkelaars aan te trekken die actief bijdragen aan het succes van de OpenStack-gemeenschap.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...