Intelligente archiveringsoplossing van CommVault maakt content-retentie, compliance en cloud-storage betaalbaarder

  • Bedrijfsnieuws van
  • Commvault
  • geplaatst op
  • 22 oktober 2013 14:51 uur

CommVault (Nasdaq: CVLT) introduceert een nieuwe content-gebaseerde retentieoplossing die bedrijven in staat stelt om alleen die data te behouden, die belangrijk is voor de business. Organisaties kunnen daarmee de benadering van ‘alles bewaren voor de zekerheid’ loslaten. De inzet van Simpana® Reference Copy kan de kosten van langetermijnopslag met wel zeventig procent[1] reduceren in vergelijking met traditionele dataretentiebenaderingen. Organisaties benutten hun content beter, stroomlijnen de discovery zodat het inzicht verbetert, en nemen betere beslissingen over retentie. Zij kunnen op hetzelfde moment gebruik maken van cloud-storage van leveranciers als Amazon Web Services, Microsoft en Rackspace, en in de praktijk profiteren van de meest geavanceerde mogelijkheden voor wat betreft dataclassificatie en retentie.

Legacy-oplossingen die zich richten op back-up of klanten dwingen tot het archiveren van irrelevante data die geen compliance- of andere waarde bieden, zorgen voor hogere overall kosten en risico’s, en belemmeren de acceptatie van de cloud. Traditionele archiveringsplatforms zijn bewerkelijk en maken het moeilijk om data veilig en betrouwbaar terug te vinden in informatiesilo’s binnen de organisatie. Langetermijndataretentie moet geautomatiseerd verlopen en flexibel en fijnmazig van aard zijn. Volgens Gartner gebruiken de meeste organisaties (62 procent) nog steeds geen specifieke tools die ze helpen bij het beslissen over de retentie en het beheer van ongestructureerde data. Archivering is bij organisaties in opkomst, maar meestal gaat het nog om het verplaatsen van het probleem van primaire storage naar een minder kostbaar archief[2].

CommVault® Intelligent Archive speelt in op informatie-governance en kostenissues

Simpana Reference Copy speelt in op deze nieuwe eisen door gebruik te maken van de intelligentie en efficiëntie van de Simpana ContentStore voor het verzamelen, organiseren en classificeren van data op basis van gebruikersgedefinieerde policies. Wanner data eenmaal gecentraliseerd is in de ContentStore – de hardwareagnostische virtuele repository van CommVault –, biedt Reference Copy geautomatiseerde fijnmazige policies voor het indelen, de retentie en de classificatie van data. Daarmee behouden bedrijven alleen de meest relevante bestanden en e-mails. Doordat Simpana het mogelijk maakt om data op de lange termijn kosteneffectief op te slaan, data centraal te doorzoeken, zelfservicetoegang te bieden voor analyse en te voorzien in eDiscovery, is deze software ideaal voor sectoren met strenge regels, waar data zeven jaar of langer bewaard moet worden. Voorbeelden zijn de gezondheidzorg, de overheid en het onderwijs.

Sneller reizen naar de cloud

De mogelijkheid van Reference Copy om de overall kosten van online capaciteit en datatransfer te reduceren, maakt cloud/storage betaalbaarder, veiliger en beter te beheren. Door de business vastgestelde policies identificeren data die bewaard moet blijven, en reduceren de hoeveelheid gegevens die van en naar de cloud wordt getransporteerd. Wanneer Reference Copy samen met de indexerings- en zoekmogelijkheden van Simpana wordt gebruikt, helpt de oplossing bij toegang tot gearchiveerde content zonder dat een gebruiker de cloud hoeft te benaderen. De efficiëntie van Reference Copy in combinatie met de ingebouwde connectiviteit in de Simpana-software met meer dan twaalf cloudplatforms (waaronder certificeringen voor de nieuwe virtuele tape library appliance van Amazon Web Services en integratie met AWS Glacier), versnelt de acceptatie van cloud-storage bij elk type bedrijf.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...