Interconnect bouwt virtuele datacenter-infrastructuur met oplossingen van Juniper Networks


Met meer dan 200 switches die regelmatig handmatig opnieuw moesten worden geconfigureerd, omvatte het inrichten van diensten een traag, complex en foutgevoelig proces. Interconnect had behoefte aan een nieuwe en innovatieve aanpak van de architectuur van het datacenter-netwerk om de concurrentie voor te kunnen blijven en tegemoet te komen aan de nieuwe eisen van klanten. De internetprovider zocht naar een leverancier met een betrouwbare reputatie die innovatie naar het datacenter kon brengen. Zij kwamen al snel uit bij Juniper Networks. Interconnect werkte al eerder met Juniper Networks en had zeer positieve ervaringen met de fabrikant.

Interconnect koos voor Juniper Networks MX104 3D Universal Edge Routers voor de ontwikkeling van een datacenter-core, en Juniper Networks QFX5100 Switches en EX4300 en EX4500 Ethernet Switches voor de ontwikkeling van een Virtual Chassis Fabric (VCF). De MX, EX, QFX en VFC vormen kernonderdelen van MetaFabric, Juniper’s simpele, open en intelligente architectuur voor datacenter-netwerken.

Infradata, een Elite-partner van Juniper Networks, droeg zorg voor de testapparatuur, voor de onsite technische expertise en voor de kennisoverdracht. De datacenter-architectuur van Interconnect is naast eenvoudiger nu ook open, makkelijk configureerbaar en flexibeler. De VCF kan als één apparaat worden beheerd, dit is eenvoudiger maar resulteert ook in kostenbesparingen.

“We beschikken in feite over één grote switch die niet eens in één ruimte hoeft te worden opgesteld. We hebben geen capaciteitsproblemen en kunnen met het grootste gemak opwaarderen naar 40G. En als we een klant naar een andere omgeving verhuizen, hoeven we slechts één configuratiewijziging aan te brengen. Daarnaast zijn we erg te spreken over de mogelijkheid tot het upgraden op afstand en de offline configuratiemodus die voor alle producten van Juniper beschikbaar is. We zijn zeer verheugd met de betrouwbare apparatuur van Juniper Networks, onze relatie met Infradata en de ondersteuning die zij ons bieden. Kiezen voor een leverancier als Juniper is geen kwestie van offertes aanvragen. Het gaat om het verkrijgen van eerlijk advies en creatieve ideeën,” aldus Jeroen Stevens, CTO bij Interconnect.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...