Interoute Cloud Connect verbetert cloudprestaties voor multinationals

Interoute Cloud Connect biedt in één geïntegreerd apparaat WAN-optimalisatie, flexibele padselectie en een firewall

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 12 mei 2015 10:12 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloudservicesplatform in Europa, heeft vandaag Interoute Cloud Connect (ICC) gelanceerd. ICC is een cloud accelerator die data-uitwisseling tussen applicaties in de clouds van lokale vestigingen en die in de private cloud van het hoofdkantoor op een intelligente manier stroomlijnt en de services van publieke clouds versnelt.

Met een enkel lokaal apparaat wordt de SDN MPLS WAN van Interoute direct uitgebreid naar de lokale vestigingen en wordt een aantal NFV-mogelijkheden (Network Functions Virtualization – virtualisatie van netwerkfuncties) geïntegreerd. Daarbij gaat het om WAN-optimalisatie, lokale firewall of DMZ (demilitarized zone) en applicatiegestuurde padselectie. ICC heeft ook ingebouwde proces- en opslagcapaciteit en dat biedt IT-teams optimale flexibiliteit om nieuwe virtuele-machinelocaties in te richten bij het migreren van lokale IT naar gevirtualiseerde cloudinfrastructuren.

De functies van ICC voor de optimalisatie van lokale WAN zijn direct gekoppeld aan de aansluitende WAN-optimalisatie in het wereldwijde cloudservicesplatform van Interoute en dat verbetert de toegang tot de cloudservices aanzienlijk. Het dataverkeer van en naar SaaS-providers, zoals bijvoorbeeld Salesforce.com, profiteert ook van die prestatieverbeteringen omdat ICC al het verkeer over de VPN’s van Interoute optimaliseert.

ICC helpt IT-managers op lokaal niveau de prestaties van hun active directory te verbeteren en te vereenvoudigen door de ‘read only’ instances op de lokale vestiging te repliceren, waardoor de performance consistent is.

Analist Joel Stradling, Research Director van Current Analysis: “Voor grote bedrijven en multinationals blijft het een uitdaging om bij de overstap naar virtualisatie van netwerk en IT de prestaties, flexibiliteit en veiligheid van het netwerk op niveau te houden. Dit nieuwe ICC-product van Interoute helpt die uitdaging aan te gaan dankzij een groot aantal NFV-functies, zoals de optimalisatie en versnelling van het dataverkeer voor publieke clouds, ondersteund door het SDN-voorbereide MPLS-netwerk van Interoute. Interoute slaat nadrukkelijk de maat met SDN WAN en in combinatie met de aanzienlijke netwerkcapaciteit, is dat indrukwekkend.”

Mark Lewis, VP Communications & Connectivity van Interoute: “Als je Interoute Cloud Connect (ICC) toevoegt aan enterprise VPN, dan versnel je de cloudprestaties enorm. ICC biedt WAN Optimization, Application Performance Monitoring en firewall with cloud, allemaal in één lokaal apparaat en creëert zo in feite een intelligent kant-en-klaar IT-netwerk.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...