Interoute met hulp van nieuwe investeerders op overnamepad

Nieuw bestuur wil acquisitie versnellen en Interoute naar een omzet van 1 miljard euro brengen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 30 maart 2015 10:30 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloudservicesplatform in Europa, maakt bekend dat investeerders Aleph Capital Partners en Crestview Partners met minderheidsaandeelhouder Emirates International Telecommunications (EIT) een overeenkomst hebben gesloten voor een aandeel van 30 procent in Interoute. De verwachting is dat de transactie eind april 2015 afgerond zal zijn. Met de nieuwe investeerders voorziet Interoute meer acquisities te kunnen doen en haar positie in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in heel Europa te versterken.

Interoute is al sinds 2002 bezig met de bouw, het beheer en de uitbreiding van het grootste cloudplatform in Europa. Het omvat nu ruim 67.000 kilometer aan glasvezelkabel, 12 datacenters en 31 colocatiecenters die gekoppeld zijn met 195 externe datacenters. Bij Interoute werken wereldwijd 1.450 mensen.

Gareth Williams, CEO bij Interoute, zegt: “Interoute verwacht in de komende vijf jaar haar omzet meer dan te verdubbelen dankzij de grote vraag naar onze enterprise netwerkcloudservices. Door middel van overnames willen we nieuwe markten aanboren, nieuwe diensten en functionaliteiten toevoegen en meer klanten onze diensten kunnen aanbieden. We zijn ontzettend blij met deze ambitieuze partners die volledig thuis zijn in de technologie en die ons helpen onze doelen te bereiken.”

Hugues Lepic, CEO van Aleph Capital: “Deze transactie is een goed voorbeeld van hoe Aleph Capital altijd op zoek is naar samenwerking met hoogwaardige managementteams en partners om waardevermeerdering te realiseren. Interoute is nu al Europees marktleider in glasvezelnetwerken en cloudinfrastructuur, maar met onze ondersteuning liggen er nieuwe en uitdagende kansen voor het bedrijf. We verheugen ons op de nauwe samenwerking met het managementteam van Interoute en met de Sandoz Family Foundation om die kansen te benutten.”

Brian Cassidy, partner bij Crestview partners: “Gareth Williams en zijn team leiden Interoute op een fantastische manier en het bedrijf is klaar om volop te profiteren van de groeiende vraag naar bandbreedte en cloudservices. We zien mogelijkheden voor uitbreiding in de glasvezel- en cloudmarkten in Europa en Interoute moet daar zeker gebruik van maken.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...