Interoute neemt stelling tegen patchkosten bij datacentra

‘Elke maand brengen datacentra volledig onterecht miljoenen euro’s aan vaste kosten in rekening bij klanten voor stilliggende kabels’

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 25 september 2014 13:13 uur

Interoute, eigenaar en operator van het grootste cloudservicesplatform van Europa, maakt bekend dat klanten die gebruikmaken van de eigen datacentra van Interoute geen terugkerende patchkosten voor colocatie diensten meer hoeven te betalen. Interoute neemt daarmee nadrukkelijk stelling tegen de in de branche gebruikelijke praktijk om klanten hiervoor maandelijks vaste kosten in rekening te brengen.
Interoute schat dat het in het Verenigd Koninkrijk alleen al gaat om een totaalbedrag per jaar van tussen de 85 en 115 miljoen euro. Martijn ten Kate, Sales Director Enterprise bij Interoute: “Deze zogenaamde Patch Tax wordt wat ons betreft volstrekt onterecht aan klanten in rekening gebracht. Er zijn veel gerechtvaardigde kosten voor het beheren, onderhouden en up-to-date houden van een hoogwaardig datacenter. De maandelijkse kosten voor kabels die zijn aangesloten en waar niemand meer aan hoeft te komen, horen daar niet bij. De officiële opening van het elfde datacenter van Interoute in London is een mooie aanleiding om te breken met dit gebruik.”

Nederland loopt internationaal voorop met internettoegang. In Nederland heeft 95 procent van de huishoudens toegang tot internet (1). Dat is meer dan in de meeste andere Europese landen. Ten Kate: “De vraag naar datacentra is nog nooit zo groot geweest als nu en zal in de toekomst verder toenemen, omdat vrijwel elk bedrijf online zaken doet. Klanten als carriers en vergelijkbare dienstverleners rekenen op snelle en betrouwbare internettoegang.” Via de elf datacentra en acht virtuele datacentra wereldwijd maakt Interoute het mogelijk om overal ter wereld, dichtbij de gebruikers, snelle en betrouwbare services te leveren.
Vanaf vandaag betalen klanten van de datacentra en eenendertig colocatie faciliteiten van Interoute alleen nog maar voor het tot stand brengen van de patch en behoren de maandelijkse patchkosten, voor de duur van het gehele contract, tot het verleden.

ISPam.nl Job board

Sjoerd van Groning, 26 september 2014 11:32 am

Tja, dat je stelling neemt tegen de zeer hoge patchkosten kan ik inkomen. Het is zeer storend voor Interoute als er aan de kostenkant 80 euro per maand wordt gerekend voor een verbinding. Met het gratis maken van patches sla je denk ik de plank mis. Dan neem je een positie in, waarmee de andere kant (de datancentra) weinig kunnen.

Er zijn wel degelijk kosten verbonden aan het instanthouden van bekabeling. Ze nemen ruimte in beslag, er zit veel registratie achter als het goed wordt gedaan en vaak zitten er voorinvesteringen in, bijvoorbeeld voor bekabeling tussen zalen, patchkasten, kabelbegeleiding etc.

Dat datacentra verdienen aan patches lijkt me billijk. Dat er absurde bedragen worden gevraagd werkt tegen de business en dus tegen het datacenter. Interoute en andere netwerkleveranciers moeten dit bespreken met hun gastheer en ook hun klanten hierbij inschakelen.
Reele tarieven voor patches, met marge voor het datacenter, maar ook ruimte voor de netwerkleveranciers om verbindingen te leveren.

Marinka van der Eng, 26 september 2014 3:43 pm

Hi Sjoerd, de maandelijkse patchkosten die Interoute niet meer gaat rekenen geldt in de eigen datacentra. Interoute is niet alleen netwerkleverancier, maar heeft ook 11 eigen datacentra en zit binnen in meerdere colocatie centra. Aan het maken van een patch zijn wel kosten verbonden, maar voor het instandhouden en het niet aanraken van een patch rekenen we geen kosten meer.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...