Interoute opent nieuw Virtual Data Center in New York

Grootste IaaS-platform van Europa breidt cloudservices wereldwijd verder uit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 19 juni 2014 17:14 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloudservices platform in Europa, lanceert vandaag een nieuwe Interoute Virtual Data Center (VDC)-zone in New York en breidt daarmee haar service wereldwijd verder uit. Met een minimale vertraging van 68ms1 tussen de VDC-zones van Interoute in London en New York hebben gebruikers van het Interoute IaaS-platform nu een wereldwijd cloudnetwerk binnen handbereik.

Interoute heeft nu VDC-zones in acht landen over de hele wereld, waarvan zes in Europa. De Virtual Data Centers zijn gebouwd op de fundamenten van de internationale Multiprotocol Label Switching (MPLS)- en internetstructuur van Interoute, een wezenlijk onderdeel van het Europese internet. Dat netwerk heeft een enorm bereik, dat verder gaat dan de datacenters, en biedt verbindingen voor klanten wereldwijd. Dat brengt bedrijven dichter bij hun klanten.

Martijn ten Kate, sales director Enterprise Cloud Services: “Voor Europese bedrijven en ontwikkelaars die in Amerika voet aan de grond willen krijgen, is alleen een datacenter niet voldoende. Zij hebben een cloudnetwerk nodig dat hen de snelheid en prestaties geeft om ter plekke de strijd aan te gaan. Interoute VDC biedt een wijdvertakte cloudarchitectuur over de hele wereld plus een gratis netwerk. De opening van onze eerste VDC-zone in de Verenigde Staten maakt deel uit van de expansie van Interoute buiten de Europese basis en volgt op de lancering eerder dit jaar van onze zone in Hong Kong.”

Klanten van Interoute VDC hebben toegang tot het volledige netwerk van het platform en hebben zo alle keuzevrijheid om wereldwijd op elke locatie hun eigen data- en opslagcenter op te zetten. Klanten kunnen ook kiezen voor een snelle uitrol via de Interoute CloudStore om direct hun toepassingen op te zetten via de eenvoudige en gebruiksvriendelijke menu-opties. Interoute biedt standaard de keuze uit een publieke, private (MPLS) of hybride cloudservice op netwerkniveau.

Voor klanten is er alle flexibiliteit om, waar het nodig is, data te verplaatsen of op te slaan, of dat nu in Europa, Noord-Amerika of Azië is. Dankzij de grote locatiedichtheid en het hoge niveau van automatisering kunnen klanten ervoor kiezen hun data tot één locatie te beperken of deze juist over nieuwe gebieden en markten te verspreiden. Dat maakt het mogelijk, mede vanwege de minimale vertraging in hun cloudarchitectuur, om eindgebruikers meer snelheid te bieden en steeds te voldoen aan lokale data wetgeving. Omdat de computerkracht van Interoute VDC ingebouwd is in het netwerk, is het dataverkeer tussen VDC-zones gratis.

Jon Collins, Principal Advisor bij Inter Orbis en analist bij GigaOM Pro: “De laatste jaren ligt de focus voor cloud computing met name op de Infrastructure as a Service. Dan gaat het erom hoe je het beste gebruik kunt maken van de enorme clusters aan gehoste virtuele servers die tegenwoordig beschikbaar zijn. De voordelen van een dergelijke aanpak zijn algemeen bekend en laten ook zien waar de ontwikkelingen in de komende jaren naartoe gaan. Nu we beter begrijpen wat de voordelen zijn, leren we ook dat de traditionele opvattingen over cloud computing, waarbij data ‘ergens’ in de cloud staat zonder dat je rekening houdt met de fysieke beperkingen van digitaal verkeer, een rem zetten op de mogelijkheden en doorontwikkeling van applicaties. De volgende fase zal totale integratie zijn, waarbij je, rekening houdend met de beperkingen van netwerken, de weg vrijmaakt voor een enorm brede distributie van computing. In die fase, als het cloudgebruik verder toeneemt, zal het netwerk meer en meer het verschil maken.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...