Interoute ziet omzet en winst in 2013 stijgen dankzij groeiende cloud-markt

EBITDA van Interoute groeit met 16% voor het tweede opeenvolgende jaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 24 maart 2014 14:12 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloud-services platform in Europa, heeft in 2013 zijn EBITDA vergroot naar meer dan 91 miljoen euro. Dat is een stijging van 16% in vergelijking met dezelfde periode in 2012. De winst voor belastingen groeide met 225% (op overeenkomstige basis). De bruto-omzet steeg met 2% (jaar op jaar) tot € 417 miljoen in een uitdagende markt. Nu de Europese markt begint aan te trekken, wil Interoute vooral met het aanbod aan cloud-services de groeikansen optimaal benutten.

Interoute heeft in 2013 kunnen voortbouwen op de lancering van de bekroonde cloud-oplossing Interoute Virtual Data Center (VDC), die in het vierde kwartaal van 2012 heeft plaatsgevonden, en versterkte zijn grootzakelijke dienstverlening. Daarnaast lanceerde het bedrijf de zakelijke online app-marktplaats Interoute Cloud Store en opende het twee nieuwe Virtual Data Centers in Parijs en Berlijn. Interoute VDC biedt organisaties de mogelijkheid om zeer dynamische en schaalbare cloud-services in te richten, zonder de controle over de locatie van de hosting en opslag van hun applicaties en data te verliezen.

Tevens groeiden de Unified ICT-services van Interoute sterk in 2013. Deze services maken gebruik van Interoute’s geïntegreerde pan-Europese netwerk en platform en bieden bedrijven de mogelijkheid om direct oplossingen op het gebied van Connectivity, Computing en Unified Communications in te zetten, inclusief voice, video en conferencing.

Gareth Williams, CEO van Interoute: “De Europese Unie realiseert zich langzamerhand dat het ‘beter is in Europa’. Wij zijn er trots op dat we daarin een rol kunnen spelen en helpen bij de ontwikkeling van de Europese Unie tot een technologische economie, die kan concurreren met de VS en China. De bijdrage van Interoute is ervoor te zorgen dat de cloud werkt voor Europa.”

Martijn ten Kate, Sales Director Enterprise Nederland: “We merken in Nederland een groeiend vertrouwen in de markt en met name een toenemende vraag naar diverse hosting- en clouddiensten. We zijn de capaciteit van het datacenter in Nederland aan het uitbreiden, wat het mogelijk maakt om de groei die in 2013 is gerealiseerd op te vangen en door te zetten.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?