Juniper Networks breidt MX-reeks uit voor drie keer snellere prestaties

Routing-platform van Juniper Networks wordt ingezet door meer dan 90 procent van alle service providers en de helft van de top tien van Fortune 100-ondernemingen


Juniper Networks heeft de prestaties van zijn aanbod van MX Series 3D Universal Edge Routing-oplossingen verbeterd. Daarnaast heeft het nieuwe hardware- en softwarefunctionaliteit toegevoegd die de doorvoersnelheden verdriedubbelen en helpen met het automatiseren van edge-netwerken. Service providers en cloud-aanbieders kunnen daarmee de operationele efficiëntie en kostenbesparingen realiseren waar hun geavanceerde edge-netwerken om vragen.

Service providers hebben te maken met een nieuwe realiteit: consumenten en bedrijven hebben een onstilbare honger naar HD-video, cloud-diensten en altijd beschikbare tools voor samenwerking. Dit dwingt hen ertoe om de capaciteit van hun netwerk tot ongekende hoogten uit te breiden. Tegelijkertijd moeten zij winstgevend zien te blijven. Operators van alle omvang begrijpen dat simpelweg meer terabits tegen het probleem aansmijten geen oplossing is. Ze moeten nieuwe oplossingen met hun netwerk integreren waarmee ze taken die innovatie in de weg zitten, kunnen automatiseren en de programmeerbaarheid van hun netwerk kunnen vergroten. Op deze manier kunnen ze hun operationele processen verbeteren en voor snellere netwerkservices zorgen.

Het nieuws van vandaag vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de negenjarige geschiedenis van de MX-reeks, die sinds 2006 aan de basis van talloze routing-innovaties heeft gestaan. Voorbeelden hiervan zijn de introductie in 2012 van de MX2020, de edge router met de hoogste capaciteit op de markt, en de introductie in 2014 van de vMX, de eerste functierijke virtuele router van carrier-kwaliteit. Inmiddels gebruikt ruim twee derde van ’s werelds 100 grootste telecombedrijven de MX-routers van Juniper Networks binnen hun netwerken.

De MX-reeks wordt ondersteund door de programmeerbare Trio-chipset en het besturingssysteem Junos. Gebruikers profiteren daarmee van maximale bescherming van hun investering en kunnen beschikken over een platform voor de ontwikkeling van netwerkapplicaties dat ze naadloos kunnen integreren met nieuwe SDN- en NFV-oplossingen.

Belangrijkste nieuwsfeiten
Juniper blijft de lat hoger leggen als het gaat om prestatievermogen, capaciteit en automatisering. Voor dit doel voegt het de volgende verbeteringen aan de MX-reeks toe:
• Verbeterde routing mogelijkheden dankzij nieuwe lijnkaarten en een innovatieve switchingstructuur: De nieuwe lijnkaarten MPC7, MPC8 en MPC9, die stuk voor stuk van kracht worden voorzien door de programmeerbare Trio-chipset, bieden netwerkconnectiviteit met hoge dichtheid in combinatie met ongekende bandbreedte en optimale schaalbaarheid qua abonnees en netwerkdiensten. De voor 400 GbE geschikte MPC9 biedt met 1,6 Tbps hoogste doorvoersnelheid binnen de branche en maakt het mogelijk om de doorvoersnelheid van een MX2020 op te schalen tot 32 Tbps. Daarmee kan één MX2020 meer dan 2 miljoen 4K-video’s tegelijk streamen. De nieuwe MPC7 verdubbelt daarnaast de prestaties en dichtheid van alle momenteel geïnstalleerde MX240’s, MX480’s en MX960’s. Dit zorgt voor een optimale bescherming van de netwerkinvesteringen van klanten. De nieuwe switchstructuur SFB2 brengt 2 Tbps aan switchingcapaciteit naar elke sleuf binnen oplossingen uit de MX2000-reeks. Dit maakt het mogelijk om de switchingcapaciteit van een MX2020 op te schalen naar 80 Tbps.
• De Juniper Extension Toolkit (JET) met open API’s brengt nieuwe automatiseringsmogelijkheden naar de Junos-software voor carriers. JET biedt applicatieontwikkelaars een programmeerbare interface waarmee ze op maat toegesneden applicaties kunnen maken die binnen of buiten de MX2010 of MX2020 kunnen worden ingezet voor naadloze interactie met de netwerklaag. De functionaliteit van JET beperkt zich niet tot de MX-reeks, maar kan worden ingezet op alle platforms van Juniper waarop Junos draait. JET biedt daarnaast ondersteuning voor OpenConfig, een gestandaardiseerde, leveranciersonafhankelijke configuratie- en beheeroplossing met aanpasbare YANG-gegevensmodellen die voor een flexibele integratie met oplossingen van andere leveranciers zorgen.
• Junos Telemetry Interface is de eerste exportfunctie voor telemetrische toepassingen met een hoge frequentie binnen een netwerkplatform die de netwerkprestaties en het storingsbeheer optimaliseert. De Junos Telemetry Interface maakt SDN-/NFV-migraties mogelijk door de synchronisatie van operationele statussen met externe controllers. Geavanceerde analysemogelijkheden en real-time correlatie van data op basis van geavanceerde technologie van onder meer SevOne, een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor het beheer van digitale infrastructuren, maken uitgebreide real-time rapportage mogelijk.

De MPC7-lijnkaarten zullen in het eerste kwartaal van 2016 verkrijgbaar zijn. De MPC8- en MPC9-lijnkaarten, Juniper Extension Toolkit, ondersteuning voor OpenConfig en de Junos Telemetry Interface komen in het tweede kwartaal van 2016 op de markt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.