Juniper Networks breidt zijn Converged Supercore-architectuur uit met de PTX1000


Juniper Networks breidt vandaag Converged Supercore®-architectuur uit met de introductie van de PTX1000. Deze core router met een vaste configuratie en een systeemcapaciteit tot 3 Tbps is de meest compacte binnen de branche. De nieuwe 2U-router maakt gebruik van de recent door Juniper geïntroduceerde ExpressPlus™-chipset om voor prestatie- en efficiëntieverbeteringen te zorgen. Dit biedt providers een platform waarmee zij kunnen voorzien in de veranderende behoeften rond gedistribueerde peering en snelle toegang tot cloud-diensten kunnen bieden.

 

Consumenten en bedrijven hebben een onstilbare honger naar diensten die 24/7 beschikbaar zijn, van bedrijfsapplicaties tot unified communications en andere bandbreedte-intensieve toepassingen zoals streaming video. Dit zet content- en telecomproviders aan om de architectuur op een nieuwe manier in te richten, zodat ze content en diensten efficiënter kunnen aanleveren. Hoewel sommige providers besluiten om hun peering points te consolideren tot een beperkt aantal netwerklocaties, biedt de PTX1000 klanten de optie om een gedistribueerde peering-architectuur op te zetten. De distributie van peering-locaties binnen het netwerk om klanten toegang tot cloud-diensten te bieden, verbetert de gebruikerservaring door kortere responstijden en meer betrouwbare vaste en mobiele verbindingen met applicaties. Met de opkomst van machine-to-machine (M2M)-verkeer en de toename van het aantal gevirtualiseerde diensten binnen het netwerk, groeit de behoefte aan verbeterde IP/MPLS-prestaties, evenals de noodzaak om de kosten in te perken.

 

De PTX1000 maakt net als de core routers PTX3000 en PTX5000 gebruik van de speciale ExpressPlus-chip voor toepassingen die om krachtige IP/MPLS-prestaties vragen. De chip met een omvang van 28 nanometer, biedt ondersteuning voor 5x100G-interfaces. Daarbij maakt het gebruik van een 3D-geheugenarchitectuur om het stroom- en ruimteverbruik te minimaliseren. De PTX1000 biedt daarnaast flexibele poortinterface-opties om de investeringen van klanten te beschermen en soepele upgrades mogelijk te maken. Juniper bouwt met zijn nieuwe product voort op zijn succesvolle track record in baanbrekende routingtechnologie. Providers kunnen met de core router op nieuwe manieren de schaalomvang en het prestatievermogen van hun netwerk vergroten en de kapitaalkosten minimaliseren.

 

De PTX1000-router is vanaf het derde kwartaal van 2015 verkrijgbaar via Juniper Networks en zijn wereldwijde netwerk van resellers.

 

Ondersteunende citaten

 

“Traditionele peering-modellen staan in het teken van Internet Exchange Points. Hierdoor groeit echter de vraag naar bandbreedte binnen het netwerk. Met de PTX1000 kunnen providers hun peering-locaties verplaatsen naar locale internet exchanges of hun hoofdkantoor. Zo kunnen zij de toegang dichterbij de content brengen en de vraag naar bandbreedte binnen het netwerk terug dringen. Met zijn compacte omvang, lage stroomverbruik en krachtige prestaties biedt de PTX1000 de juiste functiereeks voor gedistribueerde peering aan providers die overstappen op de cloud en on demand netwerken.”

-Nav Chander, onderzoeksmanager Enterprise Telecom bij IDC

 

“Voor content- en telecomproviders vormt het netwerk de levenslijn van hun onderneming. Juniper is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren waarmee zij concurrentievoordeel uit hun netwerk kunnen putten. De PTX1000 is ontwikkeld om klanten te helpen om de prestaties te verbeteren en de operationele complexiteit te verminderen. De router doet dit door de last die gepaard gaat met het aanbieden van content te verspreiden over meerdere peering-locaties. Daarmee kunnen zij de kwalitatief hoogwaardige gebruikerservaring bieden die consumenten van hen verwachten.”

-Paul Obsitnik, vicepresident Service Provider Marketing bij Juniper Networks.

 

 

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!