LeaseWeb en Northwave gaan samen managed security services aanbieden

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 21 november 2016 16:04 uur

LeaseWeb, één van ’s werelds grootste hosting merken, en security specialist Northwave kondigen vandaag een strategische samenwerking aan om geavanceerde managed security services aan te bieden. Klanten van LeaseWeb kunnen nu hun IT-omgevingen onder permanente bescherming brengen van het Northwave Computer Emergency Response Team (CERT).

De samenwerking is opgezet om klanten van LeaseWeb te begeleiden en te adviseren bij alle onderwerpen die beveiliging raken. Als onderdeel van deze nieuwe dienst gaat Northwave System Information and Event Management (SIEM) sensoren inzetten om IT-omgevingen van klanten permanent te monitoren en cyberinbreuken te kunnen opsporen. Het Northwave Security Operations Center reageert op incidenten en helpt klanten met het groeiende aantal cyberrisico’s te verlagen. De nieuwe dienst leidt zowel tot een verbeterde IT-beveiliging als compliance met strenge privacywetgeving, zoals de General Data Protection Regulation (GDPR) vanuit de EU.

Steven Dondorp, CEO van Northwave, zegt: “Samenwerken is het enige strategische antwoord op toenemende cyberdreigingen in de midden- en grootzakelijke markt die we beiden als onafhankelijke organisaties bedienen. In Leaseweb vinden we een doortastende partner met hoge kwaliteitseisen.”

“Met de GDPR van de EU, moeten steeds meer bedrijven hun beveiliging proactiever sturen. Ze kunnen niet meer afhankelijk zijn van de generieke en inflexibele aanpak van grote providers. Leaseweb en Northwave bieden organisaties een unieke formule voor bedrijfskritische omgevingen waarbij goede beveiliging essentieel is,“ zegt Marc de Jong Luneau, Commercieel Directeur van Northwave.

“Cybercriminelen organiseren zichzelf steeds beter. Dat is waarom het essentieel is voor ons om vertrouwde beveiligingspartners te hebben zoals Northwave,” zegt Arno Witvliet, Chief Sales Officer van LeaseWeb. “De diensten die zij aanbieden passen perfect in de aanpak van de complexe uitdagingen die onze klanten elke dag tegenkomen. Northwave is ISO27001 gecertificeerd en internationaal erkend door CERT.OPRG.”

De nieuwe security services worden geleverd als een tailor made uitbreiding voor de LeaseWeb private cloud, dedicated hosting en co-locatie services. De services zijn beschikbaar vanaf 1 december 2016.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Marcel Stegeman: Equinix Zwolle idem dito. Zelfs nadat een onafhankelijk stof onderzoek was gedaan en er overduidelij...

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Pascal: Dan moet je eens bij Colocenter in Zoetermeer kijken. Niet alleen de servers vertonen enorme roest (...

Test Marketingfacts toont opmerkelijke verschillen in performance webhosting
Stefan: Arnout had je niet beter laadtijd van Wordpress over kunnen nemen in het artikel, dit is veel meer g...

Let’s Encrypt websites kwetsbaarder voor malware?
Mapsi: Dat je niet aan bronvermelding doet, als auteur, snap ik - maar als lezer mag ik het vast wel: http...