LeaseWeb kiest voor SAP Cloud for Customer en voor Acorel als implementatiepartner

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 25 januari 2016 11:54 uur

Hostingprovider LeaseWeb Nederland en SAP partner Acorel gaven op 11 januari officieel het startsein voor het implementatietraject van SAP Cloud for Customer (C4C). LeaseWeb wordt daarmee de eerste Nederlandse Cloud Service Provider die gaat werken met de SAP cloudoplossing voor Customer Relationship Management. Bjorn Tammer, Program Manager van LeaseWeb: “Straks is al onze klantinformatie gebundeld op één platform.”

LeaseWeb’s servicebedrijven in Europa, Azië en de Verenigde Staten verzorgen de cloudhosting voor ruim 17.500 klanten, variërend van zelfstandige internetprofessionals tot Hallmark en AFAS Software. Vanwege een explosieve groei in de afgelopen jaren heeft LeaseWeb Nederland nu behoefte aan systemen die de processen op grote schaal ondersteunen. De implementatie van de CRM-cloudoplossing is daar een onderdeel van.

Eén platform voor sales en service
LeaseWeb koos voor SAP Cloud for Customer als CRM-systeem. “C4C past bij onze IT-omgeving en bij onze doelstelling om een betrouwbare, waardevolle partner te zijn voor onze klanten”, legt Tammer uit. Straks kan alles worden vastgelegd in het CRM-systeem in de cloud. Van contactmomenten tot afspraken, en van vragen tot wensen. Zo ontstaat er van elke afzonderlijke klant een compleet profiel.

Acorel als implementatiepartner
LeaseWeb ging op zoek naar een passende implementatiepartner. Die moest snel kunnen schakelen en specialist zijn op het gebied van customer engagement. Na een selectietraject kwamen ze uit bij Acorel. “Ik geloof in de best-of-breed benadering”, vertelt Tammer. “En Acorel is specialist in Nederland op het gebied van customer engagement en CRM-systemen.” Dat werd nog eens extra bevestigd toen bleek dat ook de verantwoordelijke accountmanagers van SAP enthousiast zijn over Acorel.

Een fundament voor customer engagement
Joost Goudriaan, accountmanager bij Acorel, over het innovatieve karakter van de implementatie: “We hebben een oplossing samengesteld waarbij SAP C4C het fundament vormt voor Customer Relationship Management. Het systeem is helemaal ingebed in de bestaande processen en applicaties. Zo zijn er koppelingen met de chat-tool, telefoonoplossing, marketing-oplossing en socialmediakanalen van LeaseWeb.” Via de cloud hebben de medewerkers van LeaseWeb Nederland straks altijd en overal inzicht in de actuele klantinformatie. Tammer: “Wij staan te popelen om met de nieuwe SAP systemen aan de slag te gaan!”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...