LeaseWeb lanceert wereldwijd channel Referral Partner Program

Programma vormt additionele inkomstenbron voor bedrijven die klanten doorverwijzen naar LeaseWeb´s IT infrastructuur oplossingen, waaronder bare metal servers, public, private en hybride cloud, en CDN.

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 17 september 2014 12:20 uur

LeaseWeb, een van de grootste hosting merken ter wereld met een uitgebreid portfolio aan on-demand cloud infrastructuur, heeft een channel Referral Partner Program gelanceerd – een programma dat wereldwijd beschikbaar is. Het LeaseWeb Referral Partner Program heeft een duidelijke commissiestructuur en biedt channel partners de mogelijkheid om eenvoudig additionele inkomstenbronnen aan te boren, met maandelijkse recurring fees die kunnen oplopen tot 16 procent.

Het LeaseWeb Referral Partner Program is specifiek ontwikkeld voor bedrijven die zelf niet in de Infrastructure-as-a-Service (IaaS) markt actief zijn, maar wel een IaaS gerelateerde klantbehoefte signaleren. Het programma richt zich op potentiële partners wereldwijd, waaronder IT consultants, system integrators, managed service providers (MSP’s), applicatie ontwikkelaars en web designers. Referral Partners kunnen het volledige IT infrastructuur portfolio van LeaseWeb aan potentiële klanten aanbieden, met oplossingen zoals bare metal servers, public, private en hybride cloud, en CDN. Zodra een klant is aangedragen, verzorgt LeaseWeb het offertetraject en de set-up van de infrastructuur.

“Dit is een van de meest lucratieve referral programma’s in de hosting markt, met recurring fees die kunnen oplopen tot wel 16 procent – afhankelijk van de contractduur van een klant die is aangedragen,” zegt Freek Hemminga, Channel & Marketing Manager bij LeaseWeb. “Het LeaseWeb Referral Partner Program biedt de door ons geautoriseerde Referral Partners enorme kansen om op eenvoudige wijze groei te realiseren en hun winstgevendheid te verhogen. Partners kunnen tegen minimale inspanning extra inkomsten genereren, maar tegelijkertijd ook hun positie als vertrouwde adviseur onderschrijven, en hun relatie met klanten versterken.”

LeaseWeb heeft voor partners een marge-verhogend kenmerk in het LeaseWeb Referral Partner Program aangebracht. Dit heeft betrekking op de manier waarop de hoogte van de referral fees wordt vastgesteld. Hemminga: “Gedurende de eerste zes maanden na set-up van de basisinfrastructuur breidt een klant vaak uit met additionele hosting services. In ons referral programma wordt rekening gehouden met deze upgrades. De referral fees worden bepaald na afloop van de eerste zes maanden, waarmee de winstgevendheid van het programma voor onze partners wordt gemaximaliseerd.”

Belangrijkste kenmerken van het LeaseWeb Referral Partner Program:

Recurring fees tot 16 procent – Channel partners kunnen significant extra omzet genereren doordat LeaseWeb hen recurring fees betaalt met een percentage tot 16 procent. Het exacte percentage is afhankelijk van contractduur en mogelijke kortingspercentages die aan klanten worden verstrekt. De definitieve hoogte van de referral fee wordt vastgesteld na afloop van de eerste zes maanden van een klantcontract, op het moment dat een basisinfrastructuur doorgaans enkele upgrades heeft gehad – wat de omzet van partners ten goede komt.

Intuïtief partner portal – Om partners real-time te ondersteunen bij het uitbouwen en monitoren van hun referral business, zal LeaseWeb binnenkort een dedicated partner portal lanceren. Partners worden middels het portal straks voorzien van specifieke tools om op eenvoudige wijze klanten aan te dragen en de status van klant referrals te monitoren. Ook biedt het partner portal straks rapportages met maandelijkse commissie-inkomsten, evenals marketingmateriaal om nieuwe business te genereren.

Geen limiet aan referrals & flexibiliteit – Er wordt geen limiet gesteld aan de hoeveelheid klant referrals of aan de geaccumuleerde referral fees. Daarnaast wordt van partners geen exclusief commitment verwacht, waardoor partners de vrije keuze hebben om leads aan LeaseWeb door te spelen op het moment dat een kans zich voordoet.

Het LeaseWeb Referral Partner Program is onderdeel van het LeaseWeb Partner Network (LPN), een uitgebreid raamwerk van initiatieven dat LeaseWeb’s partner ecosysteem ondersteunt. Binnen LPN biedt LeaseWeb tevens een Reseller Partner Program. Via dit programma kunnen geautoriseerde reseller partners LeaseWeb’s producten leveren, onder de LeaseWeb merknaam of whitelabel. Ook hebben geautoriseerde reseller partners toegang tot exclusieve voordelen, waaronder significante kortingen op LeaseWeb’s oplossingen, services en upgrades (inclusief set-up fees). Verder hebben deze partners toegang tot sales leads, voortijdige toegang tot promotionele acties, en package kortingen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?