Load balancing dienst van BIT uitgebreid

  • Bedrijfsnieuws van
  • BIT
  • geplaatst op
  • 13 juni 2016 15:14 uur

Als uw applicatie de hoogst mogelijke beschikbaarheid en snelheid vereist, of als uw applicatie grote hoeveelheden verkeer moet verwerken, stelt BIT zijn F5 Big-IP load balancers beschikbaar. BIT komt nu met een uitbreiding op deze dienst en differentiatie van de prijsmodellen.

Het is nu ook mogelijk om servers buiten het netwerk van BIT op te nemen in het cluster van applicatieservers waar uw dienst op draait. Zo kunt u naast uw server(s) in de datacenters van BIT ook servers in uw eigen datacenter achter de load balancers plaatsen. Dit kan interessant zijn voor situaties waarbij u een applicatieserver lokaal wil gebruiken, maar deze server ook in het load balancing cluster wil opnemen. Of in gevallen waarbij u wegens risicospreiding uw servers over meerdere netwerken wil plaatsen.

De load balancers van BIT zijn in een active-passive set-up geplaatst, gesplitst over twee geografisch gescheiden datacenters. Als de actieve load balancer uitvalt, detecteert de passieve load balancer dit direct. Daarna wordt binnen enkele seconden al het verkeer door deze load balancer overgenomen.

De load balancers bieden vanzelfsprekend ook bescherming tegen uitval van één of meer servers uit het cluster waarop de geload balancete applicatie draait. Op een server in het cluster kan dus onderhoud uitgevoerd worden zonder dat dit de applicatie onbereikbaar maakt. Net als de load balancers kunnen servers in een cluster in verschillende datacenters geplaatst worden.

Naast het voordeel dat verkeer over meerdere servers verdeeld wordt, zorgen load balancers ook voor snelheidswinst. Gebruikers van uw applicatie worden naar de server gestuurd die het snelste reageert, of naar de server met de minste load; maar ook andere load balancing algoritmes zijn mogelijk. De load balancers zijn verder uitgerust met dedicated hardware voor compressie van het verkeer. De applicatieservers hebben hierdoor minder bandbreedte te verwerken. De gebruikers van de applicatie merken dit in snelheidswinst door lagere laadtijden.

De load balancers houden ook sessies bij elkaar. Een gebruiker die op een bepaalde server uit is gekomen, zal gedurende de sessie op diezelfde server uit blijven komen. Deze functionaliteit is bijvoorbeeld van belang bij webshops, waarbij een bezoeker een ‘winkelmandje’ aan het vullen is en vervolgens alle boodschappen afrekent.

BIT hanteert twee prijsmodellen voor de load balancing dienst. Een flat fee tarief waarbij u maandelijks één vast bedrag betaalt voor gebruik van de load balancers voor uw cluster van applicatieservers. Één prijs, ongeacht het aantal servers, sessies, requests of het volume van verkeer. Nieuw is het pay-per-use model waarbij maandelijks een klein vast bedrag in rekening wordt gebracht en u apart betaalt voor het aantal requests dat door de load balancers is afgehandeld. Een interessante optie voor bijvoorbeeld OTA-omgevingen of webshops die geen miljoenenpubliek bedienen.

Wilt u meer weten over deze uitgebreide dienst? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)318 648 688 of stuur een e-mail naar: info@bit.nl.

BIT breidt load balancing dienst uit

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...