Marc Gauw benoemd tot nieuwe directeur NLnet

  • Bedrijfsnieuws van
  • NLnet
  • geplaatst op
  • 9 januari 2014 14:42 uur

Stichting NLnet te Amsterdam maakt vandaag bekend dat zij per 1 februari de Nederlander Marc Gauw (53) heeft benoemd als haar nieuwe algemeen directeur. NLnet is een kleinschalig maar internationaal opererend ideeel fonds dat over de hele wereld hoogwaardige technologie-projecten financiert om het internet veiliger en betrouwbaarder te maken.

Marc Gauw
Gauw brengt zo’n 17 jaar ervaring in de internetwereld met zich mee, waaronder de laatste zes jaar als commercieel directeur van een van ‘s werelds grootste internetexchanges, NL-ix. Daarvoor was hij al eerder vier jaar lang voorzitter van het bestuur van de Amsterdam Internet Exchange.

Gauw kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Er zijn zeker in het afgelopen jaar een aantal zaken aan het licht gekomen die een veranderd perspectief geven op de feitelijke gezondheid van het huidige internet”, zo stelt hij. “Veiligheid en privacy van gebruikers blijken veel minder goed geborgd dan vaak gedacht werd. NLnet werkt al meer dan twintig jaar – buiten het zicht van het grote publiek – aan het open en veilig houden van het internet zoals we het allemaal ooit voor ogen hadden. Dat is nu harder nodig dan ooit, en het is tijd om daar ook mee op de voorgrond te treden en ook nieuwe middelen voor vrij te maken.”

De geschiedenis van NLnet gaat terug tot 1982 toen onder leiding van internetpionier en latere NLnet-directeur Teus Hagen het eerste pan-Europese UNIX-computernetwerk werd opgericht. Hagen werd vorig jaar voor zijn bijdragen door de internationale Internet Society opgenomen in de Internet Hall of Fame.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...