Microsoft Nederland investeert fors in cloudtechnologie

Bedrijf zoekt veertig nieuwe medewerkers voor Azure-projecten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Microsoft
  • geplaatst op
  • 28 september 2015 12:58 uur

Microsoft Nederland investeert fors in cloudtechnologie. Het bedrijf zoekt daarom bijna veertig talentvolle cloudspecialisten voor zowel technische als salesfuncties. Zij versterken het bestaande Microsoft Azure-team dat in Nederland een gevarieerde groep klanten succesvol bedient.

Zo zet PostNL Microsoft Azure in voor applicatieontwikkeling en -onderhoud, terwijl Heineken het cloudplatform gebruikt voor wereldwijde marketinginitiatieven, zoals het James Bond-thema. In Breda staat Smart Data Management rond waterbeheer met behulp van Azure centraal, en zet Zeist het platform in om medewerkers mobiel te laten werken. Bij CitizenM speelt de cloud een centrale rol in het efficiënt ontsluiten van data vanuit een groot aantal verschillende hotelsystemen.

Deze voorbeelden laten zien dat Nederland vooroploopt in de brede adoptie van cloudtechnologie. Microsoft Nederland wil deze trend nu versnellen door haar team van cloudspecialisten sterk uit te breiden. Hierdoor is Microsoft beter in staat om elk type klant te laten profiteren van meer innovatiekracht, geoptimaliseerde bedrijfsprocessen en lagere IT-kosten.

Microsoft Azure is een open en flexibel cloudapplicatie- en infrastructuurplatform voor snelle softwareontwikkeling en veilige hosting van innovatieve en zeer schaalbare toepassingen voor organisaties en consumenten. De innovatieve clouddiensten binnen Azure leveren organisaties nieuwe mogelijkheden op, waarmee zij hun concurrentiepositie verder kunnen verbeteren. Naast de eigen Microsoft-technologieën ondersteunt Azure een in aantal toenemende reeks van (open source-)technologieën van derde partijen, zoals IBM, Oracle, Citrix, SAP Hana, Hortonworks, Cloudera, Docker, Puppetlabs, Linux, Revolution R, Python, PHP, Java en Node.js. Azure diensten worden geleverd vanuit een wereldwijde hyper-scale cloudnetwerk van Microsoft-datacenters verspreid over negentien regio’s, dat zeer snel groeit en zijn capaciteit wereldwijd elke zes maanden verdubbelt.

Volgens Edwin Hageman, algemeen directeur Microsoft Nederland, wordt de relevantie van clouddiensten als Microsoft Azure met de dag groter. “Door de inzet van Azure werk je goedkoper en efficiënter, en kun je direct gebruik maken van slimme innovaties in de cloud. Wij laten de klant profiteren van onze schaalgrootte en innovatiesnelheid. In Azure leveren we kant-en-klare, intelligente diensten als Cortana Analytics Suite met hierin services als machine learning & analytics, information management en data stores. Diensten gebouwd om onze klanten te helpen effectiever en productiever te zijn in een wereld van verandering en van toenemende hoeveelheden data, en met informatie die maximaal beschermd moet worden tegen ongeautoriseerde toegang. Dat is precies wat Azure onderscheidt van andere cloudaanbieders: keuzevrijheid, veiligheid en transparantie, intelligent en voordelig. Wij kijken verder vooruit dan vandaag en morgen. Het gebruik van Microsoft Azure neemt snel toe, juist in Nederland met zijn focus op innovatie en hoge breedbandpenetratie. Dit is een groot compliment aan BV Nederland, we lopen hier voorop met het gebruik en de acceptatie van nieuwe technologie, in veel sectoren. Dat wordt wereldwijd gezien. Door ons succes in clouddiensten zoeken wij nu nieuw talent dat wil meewerken om onze klanten maximaal te laten profiteren van deze innovatieve technologieën.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...