Minister Kamp brengt bezoek aan AMS-IX

Amsterdamse Internetinfrastructuur van groot economisch belang voor Nederland

  • Bedrijfsnieuws van
  • AMS-IX
  • geplaatst op
  • 16 december 2013 13:30 uur

Minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft op maandag 16 december een bezoek gebracht aan AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange). AMS-IX ontving Minister Kamp in datacenter TelecityGroup AMS5 in Amsterdam om hem inzicht te geven in het functioneren van ’s werelds grootste Internetknooppunt en te spreken over het belang van het Internet ecosysteem voor de Nederlandse economie.

Met 630 aangesloten netwerken is AMS-IX de grootste Internet Exchange ter wereld. Op het neutrale en onafhankelijke platform wordt op piekmomenten meer dan 2,5 Terabit per seconde aan Internetverkeer uitgewisseld. Tijdens zijn bezoek aan TelecityGroup AMS5 maakte Minister Kamp kennis met het not-for-profit verenigingsmodel van AMS-IX en de waarden en ontwikkelingen die aan het succes van AMS-IX ten grondslag liggen. Bovendien verkreeg hij inzicht in de technische werking van de Internet Exchange als kerncomponent van de succesvolle en waardevolle Nederlandse Internetinfrastructuur.

Uit recent onderzoek van AMS-IX, Deloitte, de Dutch Hosting Provider Association (DHPA), ECP en Rabobank blijkt dat de digitale infrastructuur – na Schiphol en de Rotterdamse haven – de derde mainport van Nederland vormt. Dankzij een innovatieve houding en de juiste condities behoort de Nederlandse digitale infrastructuursector tot de top van de wereld en concurreert deze met Londen, Parijs en Frankfurt. De Nederlandse markt voor internetdiensten is open en neutraal. Hierdoor is Nederland een aantrekkelijke (vestigings)locatie voor bedrijven in de digitale infrastructuursector. De aantrekkingskracht van AMS-IX en het omringende ecosysteem van datacenters, netwerken en hosting providers blijkt onder meer uit het gegeven dat de regio Amsterdam in de eerste helft van 2013 veruit de sterkste groei in datacentercapaciteit kende in de Europese markt.

Naast het economische belang van AMS-IX op nationaal niveau is met Minister Kamp gesproken over de rol van AMS-IX in het internationale Internetverkeer: het succesvolle, neutrale en not-for-profit Internet Exchange model wordt zelfs naar andere werelddelen geëxporteerd en creëert als zodanig schaalvoordelen en toegevoegde waarde voor zowel bestaande als nieuwe leden. Na het Caribisch gebied, Hong Kong en Oost-Afrika heeft AMS-IX met AMS-IX New York onlangs zijn eerste neutrale exchange geopend in de Verenigde Staten.

“Een goede internetinfrastructuur is belangrijk voor de Nederlandse economie. AMS-IX levert daaraan een belangrijke bijdrage”, zegt Henk Kamp, Minister van Economische Zaken.

“Wij zijn verheugd om te zien dat de Nederlandse overheid veel belang hecht aan investering in innovatie en connectiviteit en dit onderstreept met het bezoek van Minister Kamp aan AMS-IX”, zegt Job Witteman, CEO van AMS-IX. “Met heldere regelgeving en ruimte voor innovatie kan Nederland wereldwijd een voortrekkersrol blijven vervullen op het gebied van digitale infrastructuur en e-business. Het is daarbij van belang dat beleidsmakers de randvoorwaarden creëren zodat marktpartijen blijven investeren in deze sector.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...