Minkels lanceert ROI Calculatie Tool voor datacenter aisle containment

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 16 maart 2016 14:55 uur

Minkels – wereldwijd leverancier van modulaire en energie-efficiënte datacenteroplossingen – lanceert vandaag een white paper over de ROI-calculatie voor investeringen in aisle containment. Minkels, onderdeel van de beursgenoteerde onderneming Legrand (Euronext Paris: LR), toont hiermee de energie-efficiëntie van aisle containment aan. De nieuwe Minkels white paper biedt een goed onderbouwd rekenmodel en omvat alle parameters die nodig zijn voor het berekenen van het rendement van aisle containment-investeringen.

Minkels speelt met haar nieuwste white paper ‘ROI Calculation Tool – Evaluate the return on investment (ROI) of an aisle containment’ in op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en een verdere vermindering van het energieverbruik van datacenters. Minkels lanceert de white paper tijdens het evenement Light + Building in Frankfurt, Duitsland.

Het evenement, een van de meest toonaangevende vakbeurzen voor verlichting en slimme systeemoplossingen voor gebouwen, vindt plaats in Messe Frankfurt van 13-18 maart 2016. Op Light + Building is Minkels – samen met Legrand – te vinden op stand B86 in Hal 11-1.

“Het gebruik van aisle containment in de white space biedt enorme kansen voor datacenter-eigenaren en zijn gebruikers om te besparen op energieverbruik,” zegt Niek van der Pas, Lead Data Center Expert bij Minkels en auteur van de white paper. “Minkels heeft berekend dat een vermindering van het energieverbruik van ten minste 30% tot 40% haalbaar is, enkel door het installerenvan aisle containment-infrastructuur – ook wel Cold Corridors genoemd. Maar de werkelijke energie- en kostenbesparingen zijn afhankelijk van gebruikersspecifieke situaties. De Minkels ROI Calculation Tool – uitvoerig beschreven in deze white paper – helpt gebruikers om hun rendement te bepalen.”

ROI-calculatiemodel

De Minkels white paper biedt een rekenmodel en omvat alle vereiste ingrediënten om de juiste berekeningen voor een gebruikersspecifieke ROI te maken. Deze ROI-berekening houdt rekening met zaken als aisle containment-kosten en luchtstroomoptimalisatie.

“Deze white paper staat bol van hands-on technische informatie die nodig is voor de besluitvorming rondom investeringen in aisle containment”, aldus Christiaan van Terheijden, CEO van Minkels. Dit alles wordt omlijst door een managementsamenvatting die datacenter-eigenaren de mogelijkheid biedt om de daadwerkelijke waarde en ROI van aisle containment te bepalen. Een Atos customer case study en uitleg over fiscale voordelen voor de toepassing van energie-efficiënte datacenter-apparatuur, tonen de waarde voor het management aan.”

High-density – Big Data, IoT

Het isoleren van warme en koude luchtstromen door de toepassing van aisle containment zorgt voor een besparing op energiekosten, terwijl de IT-apparatuur – binnen de specificaties van de fabrikant – wordt gekoeld. Het voorkomt ook het ontstaan van hot spots die kunnen leiden tot defecten aan apparatuur en storingen in datacenters. Verder zorgt aisle containment – bij de inzet van high-density infrastructuur voor Big Data- of IoT-doeleinden – voor een optimale bedrijfsefficiëntie door de gelijkmatige verdeling van de temperatuur.

Koelsystemen en ook de stroomverdeling zijn andere belangrijke ingrediënten voor het realiseren van energie-efficiënte, voorspelbare en betrouwbare datacenter-infrastructuur.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...