Motiv sluit zich aan bij Dutch Hosting Provider Association als businesspartner

  • Bedrijfsnieuws van
  • Motiv
  • geplaatst op
  • 16 januari 2014 12:50 uur

Motiv heeft zich als businesspartner aangesloten bij de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Hiermee ondersteunt de ICT Security-specialist de doelstelling van de DHPA om de zeer sterk groeiende hostingmarkt transparant te houden voor haar eindgebruikers. Daarnaast zet de DHPA zich in voor kwaliteit en professionaliteit waarbij informatiebeveiliging een steeds grotere aandacht verdient. Motiv is bij uitstek de partij om een bijdrage te leveren aan die aandacht voor informatiebeveiliging binnen de hosting- en cloudproviderbranche.

De stichting DHPA is een samenwerkingsverband van marktleidende hosting- en cloudproviders en marktleidende leveranciers. De DHPA vertegenwoordigt een sector die in de afgelopen decennia is uitgegroeid tot een factor die van belang is voor de gehele economie. De Nederlandse online sector faciliteert meer dan twintig procent van de gehele e-commerce-omzet in Europa en is daarmee een van de grootste ter wereld. Met het hanteren van kernwaarden als professionaliteit, kwaliteit en transparantie dragen DHPA-deelnemers bij aan het vertrouwen in de online industrie.

Dagelijks worden er miljarden transacties uitgevoerd via het internet, besteden organisaties hun ICT-zaken uit en gaan nieuwe en innovatieve internetdiensten online. Online diensten worden geleverd door bedrijven en particulieren die hun sites en applicaties onderbrengen bij een hostingbedrijf. Dienstverleners beloven zonder uitzondering hoge beschikbaarheid en uitstekende informatiebeveiliging, maar aan hun brochure en site is niet af te meten in hoeverre deze beloftes zijn geborgd door effectieve management-controls. Die geringe transparantie ten aanzien van serviceniveaus en kwaliteit kan gemakkelijk leiden tot een verkeerde keuze terwijl uitval van diensten en het lekken van gegevens steeds vaker een grote, zelfs maatschappelijke impact blijkt te hebben.

Die afhankelijkheid van hosting- en cloudproviders en de toename van het aantal bedreigingen op het internet resulteert in aandacht voor informatiebeveiliging, continuïteit, bestrijding van cybercrime en onrechtmatige content en de juridische implicaties van hosting en as-a-service.

Naast de dienstverlening op het gebied van informatievoorziening en -beveiliging biedt Motiv zelf ook cloud- en datacenterdiensten aan. “Wij zetten volledig in op secure hosting, e-mail- en websecurity uit de cloud en een in eigen huis ontwikkelde clouddienst voor uiterst veilige bestandsuitwisseling voor de zakelijke markt, mSafe genaamd”, aldus Ton Mooren, algemeen directeur van Motiv. “Als businesspartner van de DHPA committeren we ons dan ook aan hun kwaliteitseisen. Daarmee willen we laten zien hoeveel waarde we hechten aan continue verbetering van onze dienstverlening en onze klanten een extra zekerheid bieden dat de beschikbaarheid, veiligheid en vertrouwelijkheid van hun IT-systemen bij Motiv zijn gewaarborgd.”

Michiel Steltman, directeur bij de DHPA: “Wij zijn blij met de beslissing van Motiv om toe te treden als businesspartner. Motiv heeft een uitstekende naam als leverancier van IT Security-oplossingen. De online sector heeft groeiende behoefte aan technologieën zoals IDP/IPS. Als DHPA moedigen we alle ontwikkelingen en investeringen aan die bijdragen aan een continue verbetering van kwaliteit, veiligheid en professionaliteit van onze deelnemers en de sector als geheel.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...