Naturalis brengt IT-infrastructuur onder bij The Datacenter Group


The Datacenter Group in Delft heeft met succes de aanbesteding voor de datacommunicatie van Naturalis Biodiversity Center in Leiden gewonnen. Het kennisinstituut –dat de flora en fauna in de breedste zijn van het woord bestrijkt- heeft bepaald dat het datacenter op alle onderdelen als beste uit de bus kwam. Met deze tender is de datacommunicatie van Naturalis veilig gesteld.

Wereldspeler 
Naturalis is het nationale centrum voor biodiversiteit. Met een rijksmuseum, academisch onderzoeksinstituut en erfgoedinstelling mag het centrum zich tot de wereldtop in het natuurhistorische domein rekenen. Dagelijks doen er honderden wetenschappers van het centrum onderzoek naar biodiversiteitsvraagstukken. De collectie van het museum- dat jaarlijks door 300.000 mensen wordt bezocht- bestaat uit ruim 37 miljoen planten, dieren en fossielen.

Niet uitgeleerd
Uitgestudeerd zijn de onderzoekers nog lang niet. Jaarlijks worden duizenden nieuwe soorten planten en dieren ontdekt. In 2014 stond de teller op maar liefst 18.000. Mede dankzij deze ontwikkeling en het samengaan van museum Naturalis met drie universitaire instituten, namelijk het Zoölogisch Museum Amsterdam en de twee vestigingen van het Nationaal Herbarium Nederland in Leiden en Wageningen heeft Naturalis besloten om tot nieuwbouw over te gaan:  ‘We groeien uit ons jasje. Om de taken op het gebied van onderzoek, collectie, publiek en educatie goed uit te kunnen voeren, is besloten om naar een nieuw onderkomen uit te kijken’, aldus Mark Kamminga van Naturalis.

TDCG energiezuinigste
Met het besluit om tot nieuwbouw over te gaan is door de directie van het centrum ook de huidige ICT-infrastructuur onder de loep genomen. Intern onderzoek wees uit dat het outsourcen van de apparatuur de beste optie is. Kamminga, die het aanbestedingstraject geleid, heeft zegt hierover: ‘We waren op zoek naar een betrouwbare en stabiele partner. Een partner die met ons meegroeit én meedenkt. Na een openbare aanbesteding en viertal inschrijvingen van aanbieders, viel de keuze op The Datacenter Group.’

Kamminga is blij dat de keus op TDCG is gevallen. Volgens hem heeft het datacenter zich in de markt bewezen als een van de meest energiezuinige datacenters van Nederland. ‘Met een PUE-waarde van 1.15 kan je wel stellen dat zij het milieu hoog op de agenda hebben staan. Dit sluit goed aan bij ons eigen MVO-beleid’.

Welkom SURFnet 
Naturalis die voor de twindatacenteroplossing gekozen heeft – met Amsterdam als uitwijk- gaat de verhuizing gefaseerd uitvoeren. In het eerste kwartaal van dit jaar zullen de eerste servers in de datacenters aangesloten worden. De ontsluiting wordt verzorgd door SURFnet. Deze organisatie voorziet onderwijs- en onderzoekinstellingen van connectiviteitoplossingen. Met de komst van deze aanbieder wordt het scala aan connectiviteitsoplossingen binnen onze datacenters nog verder uitgebreid. Van managed hosting en service tot complexe cloudoplossingen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...