Nieuw OpenStack-onderzoek laat positieve cijfers zien

Adoptieplannen van organisaties wereldwijd nemen toe door kosten- en tijdsbesparingen en een meer responsieve infrastructuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 21 mei 2015 11:54 uur

Enterprise IT-organisaties tonen steeds meer interesse om OpenStack voor hun cloud-infrastructuur in te zetten, zo blijkt uit onderzoek van Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware.

Het OpenStack enterprise adoptie onderzoek, waar meer dan 310 IT-besluitvormers en professionals uit de hele wereld aan deelnamen, is uitgevoerd door TechValidate in opdracht van Red Hat. Uit het onderzoek komt naar voren dat een merendeel van de respondenten (75 procent) plannen heeft om OpenStack voor hun cloud-initiatieven te gebruiken. Daarnaast verkeren de respondenten in verschillende adoptiestadia, variërend van het ontdekken en evalueren van het product (40 procent) en een proof-of-concept/pilot-fase (40 procent) tot het voorbereiden van de implementatie (18 procent) en daadwerkelijk gebruik (16 procent).

Uit de onderzoeksresultaten blijkt verder dat de inzetplannen voor OpenStack-workloads zowel fysieke, virtuele, private als publieke-cloud footprints omvatten. De respondenten hebben bovendien de intentie om OpenStack-workloads in andere omgevingen in te zetten, waaronder traditionele enterprise-virtualisatie (35 procent), fysieke servers (30 procent), andere private/Infrastructure-as-a-Service (IaaS) clouds (22 procent), en publiek clouds (18 procent).

Andere belangrijke bevindingen zijn:

  • OpenStack-deployments omvatten verschillen typen workloads. 59 procent van de respondenten gebruikt of is van plan OpenStack voor nieuwe workloads -geoptimaliseerd voor cloud-omgevingen – te gebruiken, terwijl 52 procent van de respondenten OpenStack voor bestaande gevirtualiseerde workloads gebruikt of wil gebruiken.
  • Snelle groei en grote implementatieplannen leiden tot zorgen over de ontwikkeling van OpenStack-kennis en -vaardigheden. 45 procent van de respondenten noemt een gebrek aan IT-vaardigheden binnen het bedrijf als de belangrijkste belemmering om OpenStack te gaan gebruiken. Andere zaken die worden aangeven zijn: de volwassenheid van het product (43 procent), geen integratie met huidige applicatie-architecturen (22 procent), en slechte afstemming tussen interne organisaties (21 procent).
  • Enterprises willen deze uitdagingen aanpakken met behulp van oplossingen en diensten van commerciële OpenStack-leveranciers. Volgens de respondenten is technische ondersteuning op productieniveau (82 procent) het belangrijkste aspect van commerciële OpenStack-oplossingen, gevolgd door een eenvoudiger installatieproces (78 procent), de mogelijkheid om workloads tussen providers en platformen te verplaatsen (75 procent), ondersteuning voor open source cloud-management, besturingssysteem en ontwikkel-tools (72 procent).
  • Sterke interesse in Platform-as-a-Service (PaaS) en containers. 54 procent wil OpenStack met PaaS gaan gebruiken, terwijl 42 procent aangeeft dat ze van plan zijn om containers in hun OpenStack-omgevingen in te zetten.
  • KVM geniet de voorkeur als hypervisor voor OpenStack. 75 procent van de respondenten geeft aan dat ze KVM in OpenStack-deployments gebruiken of van plan zijn om te gebruiken. In 64 procent van de gevallen werd VMware vSphere ESXi geselecteerd, 18 procent selecteerde Microsoft Hyper-V en 13 procent Xen.
  • Enterprise-gebruikers kijken naar OpenStack om tijd en kosten te besparen en een responsieve IT-infrastructuur te realiseren. Volgens de respondenten zijn de top drie performance indicatoren voor OpenStack-projecten: minder tijd kwijt zijn voor het uitrollen van diensten (77 procent), lagere operationele IT-kosten (52 procent), en een responsieve infrastructuur (44 procent).

Methodologie en demografie
TechValidate, een onafhankelijk onderzoeksbureau, heeft in opdracht van Red Hat van 28 april tot 5 mei een online enquête uitgevoerd. Meer dan 310 enterprise IT-beslissers en -professionals van wereldwijde organisaties uit diverse sectoren en van allerlei grootte werden ondervraagd.

Quotes
Radhesh Balakrishnan, general manager OpenStack bij Red Hat

“Deze onderzoeksresultaten zijn een positieve indicatie voor de groei van OpenStack als de eerste keuze voor het bouwen van private en hybride clouds. Een belangrijke zorg omtrent OpenStack deployments is de ondersteuning op productieniveau. Red Hat is vanwege de technische expertise van OpenStack, maar ook de ervaring, dienstverlening, het trainingsaanbod en het portfolio van open oplossingen uniek gepositioneerd om hier aan te voldoen en om klanten te helpen succesvol te zijn.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!