Nieuwe domeinnamen bieden horeca veel kansen

.restaurant en .pizza komen beschikbaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • STRATO
  • geplaatst op
  • 13 november 2014 14:01 uur

Wie een restaurant, pizzeria of een koffiebar bezit, wil uiteraard ook een passende domeinnaam en website. Vaak zijn de juiste namen niet meer beschikbaar. Tenminste, dat geldt voor de .nl-domeinen, maar wie slim is, kiest voor een speciaal horecadomein zoals .bar, .catering, .coffee, .restaurant of .pizza.

Deze eerste drie ‘top level domeinen’ zijn sinds kort al beschikbaar, maar vooral restaurants en pizzeria’s kunnen hun kans nu grijpen. Vanaf 12 november is het mogelijk om .restaurant te registeren en vanaf 10 december gaat .pizza in de lucht. En dat biedt veel mogelijkheden, zeker voor horecabedrijven die nog geen website of een ingewikkelde domeinnaam hebben. STRATO biedt als grote Europese domeinhoster vrijwel alle nieuwe domeinnamen aan.

Andere top level domeinen (TLD’s) die nu al zijn te gebruiken, zijn bijvoorbeeld: .menu, .fish, .club en .pub. Met nieuwe domeinextensies zijn uiterst herkenbare domeinnamen mogelijk. Zoals www.milano.pizza of www.biologische.catering of www.irish.pub.
Horecaondernemers doen er verstandig aan snel hun gewenste domeinnaam vast te leggen, voordat de domeinnaam bezet is. Ook voor wie al een website heeft, is dit een uitgelezen mogelijkheid een betere naam te kiezen.

Waarom nieuwe extensies?

Het aantal geregistreerde domeinnamen neemt al jarenlang snel toe. Hierdoor zijn er steeds minder geschikte domeinnamen vrij, die op bijvoorbeeld .nl of .com eindigen. Door de wereldwijde invoering van de nieuwe TLD’s kan weer in de behoefte aan korte en duidelijke domeinnamen worden voldaan. Een herkenbaar internetadres is enorm belangrijk. Niet alleen kan een dergelijk adres beter worden onthouden, de website is bovendien makkelijker te vinden op internet.

De invoering van de nieuwe domeinextensies is begin 2014 gestart en inmiddels heeft STRATO meer dan 200 nieuwe domeinextensies ingevoerd. In de komende maanden en jaren komen hier nog vele nieuwe, interessante domeinextensies bij. De nieuwste domeinextensies zijn te vinden in onze domeinchecker op www.strato.nl.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...