Nieuwe online storage voor Cyso Managed Cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Cyso
  • geplaatst op
  • 11 maart 2016 12:11 uur

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de ingebruikname van nieuwe storage voor de VMware cloud platformen van Cyso. Het betreft all-in apparatuur van leverancier Tintri die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in cloud infrastructuur. Het is een bewezen storage oplossing waarbij storage overal in het Cyso netwerk flexibel voor klanten beschikbaar is via een eigen glasvezelring tussen Cyso’s twee datacenters in Amsterdam. De nieuwe storage is razendsnel en hardwarematig volledig redundant uitgevoerd. Het biedt daarnaast ook verschillende softwarematige voordelen die beheer en performance analyse vereenvoudigen. Zo beschikt Cyso nu over één birds-eye-view management portal voor alle managed storage.

Burn-in Testing voor ingebruikname

Voor Cyso nieuwe apparatuur in gebruik neemt, zorgt zij er natuurlijk voor dat deze goed is getest. Bij storage is het van groot belang dat als er iets mis gaat, servers en applicaties gewoon beschikbaar blijven en dat er nooit data verloren gaat. Cyso heeft het daarom aan een grote variatie aan tests onderworpen: stroomuitval, netwerkkabels eruit trekken, storage interfaces uitzetten, SSD disk verwijderen, enzovoorts. Het resultaat: nul downtime en nul bytes kwijt. De interne redundantie op het gebied van zowel hardware als dataopslag zorgde ervoor dat er aan de buitenkant niets te merken was van de rampen die zich aan de binnenkant voltrokken. Dus: tests geslaagd.

Uitgebreide performanceanalyse

Het andere aspect dat Cyso wilde testen was natuurlijk de performance. Bij de keuze voor deze nieuwe storage werden uiteraard gouden bergen beloofd door de fabrikant. In de praktijk moesten die nog maar werkelijkheid blijken. Eén van de voordelen van de nieuwe apparatuur is dat het mogelijk is om niet alleen voor een gehele logische eenheid (LUN), maar juist per virtual machine de I/O performance en latency te meten. Dat leent zich dus prima om intensieve tests uit te voeren en de resultaten per virtual machine (VM) te kunnen zien. Die heeft Cyso dan ook gedaan en Cyso is meer dan tevreden over de gemeten performance en inzichten die zij hieruit hebben gekregen.

tintri-test-results

Inmiddels honderden servers gemigreerd

Na het succesvol afronden van de testfase is de storage in gebruik genomen en zijn VMs uit het VMware platform van Cyso verplaatst naar de nieuwe omgeving. Cyso heeft als eerste servers gemigreerd (met Storage vMotion, dus zonder impact op de beschikbaarheid) die het meest zouden profiteren van snellere storage. Afhankelijk van de functie van een server en de software die erop draait, is deze in meerdere of mindere mate gebaat bij snellere storage. Databases gaan bijvoorbeeld merkbaar beter presteren als I/O performance hoger is. Die hebben dus voorrang gekregen op servers die er minder profijt van zouden hebben. Inmiddels zijn al enkele honderden servers van de bestaande storage omgeving naar deze nieuwe verplaatst.

Het voordeel voor klanten van Cyso

Door de nieuwe software en het management portal kan Cyso veel sneller diagnoses stellen bij mogelijke problemen en krijgen zij inzage in trends over het gebruik. De nieuwe storage is bijzonder flexibel in het gebruik en bij uitbreidingen; het is op elk moment mogelijk cloudservers op of af te schalen zonder impact op data en beschikbaarheid. Bovendien ondersteunt de software actieve replicatie van VMs naar een ander datacenter zodat er bij problemen per direct kan worden overgeschakeld naar een ander datacenter. Er zijn flexibele configuraties en policies te maken om in te kunnen spelen op specifieke specifieke wensen met betrekking tot performance en capaciteit. Op die manier kunnen er voor zowel zware database applicaties als lichtere workloads aparte instellingen worden gedaan. Die configuraties zijn vervolgens ook weer eenvoudig aan te passen mochten behoeftes veranderen.

Betere performance voor bestaande storage

Het resultaat van deze migraties is ook dat er meer vrije ruimte is vrijgekomen op de bestaande EqualLogic storage. Er staan nu immers minder servers op die omgevingen. Op de bestaande storage omgeving kan de migratie dus ook in een verbetering in de performance hebben geresulteerd voor klanten, met name als gevolg van een lagere latency.

Profiteer ook van onze high performance storage

In de maanden maart en april besteedt Cyso extra aandacht aan storage technieken en oplossingen. Daarbij heeft Cyso een aantrekkelijke actie als klanten in die periode hun server bij Cyso onderbrengen. Klanten ontvangen in dat geval de eerste 12 maanden 50 GB SAN storage geheel gratis.

Bezoek Cyso.com voor meer informatie.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?