NPO 3 twee weken in het teken van privacy

  • Bedrijfsnieuws van
  • BIT
  • geplaatst op
  • 19 oktober 2016 12:24 uur

Online privacy is een omstreden onderwerp en dat eigenlijk al jaren onderwerp van discussie is, zelfs binnen politieke debatten. Feit is dat overheden of bedrijven, in een gouden eeuw leven als het aankomt op data. Nog nooit werd er zoveel publiekelijk gedeeld. Onze privacy staat dan ook onder druk, want we willen niet alles delen.

Vanaf deze week staat televisiezender NPO 3 twee weken lang in het teken van privacy. Wat weten we eigenlijk over online privacy en hoe belangrijk vinden we privacy? Iedereen heeft hier dagelijks mee te maken. NPO 3 zendt programma’s als Hunted, colleges van de Universiteit van Nederland en veel documentaires uit waarin de verschillende kanten van privacy worden belicht. Meer informatie over de inhoud van deze programma’s kunt u vinden op: https://www.bit.nl/npo-privacy

Ook wij geven u graag wat tips!

1) Maak gebruik van een beveiligde verbinding
Sinds januari 2016 is de meldplicht datalekken van kracht gegaan en is de verwerker van persoonsgegevens verantwoordelijk wanneer data ongewenst op straat komt te liggen. Door gebruik te maken van een beveiligde HTTPS-verbinding wordt er voorkomen dat privacygevoelige informatie in handen komt van kwaadwillenden. Meer informatie over beveiligde verbindingen vindt u hier.

2) Gebruik DNSSEC
Weet een kwaadwillende de DNS-informatie op de name-server, onderweg of bij de client te veranderen, dan kan hij de internetgebruiker naar een identieke maar valse webserver sturen (DNS spoofing). De gebruiker kan dat op geen enkele manier zien: de website is een exacte kopie en zelfs het slotje is gewoon aanwezig. Op die manier kunnen dus logingegevens, of persoonlijke of zakelijke informatie worden onderschept. DNSSEC beschermt de nameserver en het transport van de DNS-informatie. Dit is voor de gebruiker een garantie dat zijn internetverkeer op de juiste plaats terecht komt. Lees hier meer over DNSSEC.

3) De zwakste schakel: de mens
ICT-beveiliging is zo sterk als de zwakste schakel. En hoewel hackers dagelijks netwerken aanvallen, blijkt dat in de praktijk niet de grootste bedreiging; met techniek is veel ellende te voorkomen. De zwakste schakel is en blijft de mens. Een medewerker die reageert op een phishing e-mail, zijn of haar e-mailadres op willekeurige sites intypt, rondslingerende USB-sticks met vertrouwelijke informatie, zomaar een paar voorbeelden.

Door: Larissa Wiedeman

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Marcel Stegeman: Equinix Zwolle idem dito. Zelfs nadat een onafhankelijk stof onderzoek was gedaan en er overduidelij...

Roestvorming bij Interconnect toont aan dat koelen met buitenlucht niet zonder risico is
Pascal: Dan moet je eens bij Colocenter in Zoetermeer kijken. Niet alleen de servers vertonen enorme roest (...

Test Marketingfacts toont opmerkelijke verschillen in performance webhosting
Stefan: Arnout had je niet beter laadtijd van Wordpress over kunnen nemen in het artikel, dit is veel meer g...

Let’s Encrypt websites kwetsbaarder voor malware?
Mapsi: Dat je niet aan bronvermelding doet, als auteur, snap ik - maar als lezer mag ik het vast wel: http...