Nutanix en SAP sluiten strategisch partnership

Nutanix’ Xtreme Computing Platform als eerste hyperconverged infrastructuurplatform gecertificeerd voor bedrijfskritische SAP-applicaties.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 13 oktober 2015 15:33 uur

Nutanix, leverancier van next generation enterprise computing oplossingen, en SAP, de wereldmarktleider op het gebied van enterprise applicaties en cloud, zijn vandaag een strategische alliantie aangegaan om ervoor te zorgen dat bedrijfskritische SAP-applicaties, zoals ERP, CRM en business warehouse, kunnen draaien op de web-scale infrastructuuroplossingen van Nutanix. Nutanix is marktleider op het gebied van hyperconverged infrastructuur en is door het partnership het eerste bedrijf ter wereld dat zijn platform heeft gecertificeerd voor SAP-applicaties. Nutanix krijgt door de samenwerking ook een plek in SAP’s ecosysteem van NetWeaver supported hardware.

Het Nutanix Xtreme Computing Platform is momenteel beschikbaar om een groot aantal high performance platformen met SAP enterprise applicaties te laten draaien. De technologiecombinatie geeft SAP-gebruikers verschillende voordelen. Anders dan andere infrastructuuroplossingen integreert Nutanix native server, storage- en virtualisatie-resources in een schaalbare turnkey-appliance. Hardware kan hierdoor efficiënter worden beheerd. Appliances kunnen bijvoorbeeld gefaseerd worden uitgerold, waardoor de beheerder nooit met overcapaciteit zit. Ook is het een stuk eenvoudiger om applicaties uit te rollen, omdat de software op Nutanix-appliances op SAP is ingericht. Een uitrol van SAP is hierdoor veelal in slechts enkele uren mogelijk.

De voordelen van een hyperconverged infrastructuur komen ook terug in de cijfers. Volgens een studie van IDC reduceren Nutanix-klanten hun total cost of ownership (TCO) met gemiddeld 58 procent. De tijd die ze voor het uitrollen van storage nodig hebben, wordt bekort met 85 procent. Verder is de infrastructuur stabieler. In 98 procent van de gevallen is er minder downtime dan bij bedrijven die geen hyperconverged infrastructuur gebruiken. Nutanix en SAP gaan ook samenwerken op het gebied van technische ondersteuning. SAP-klanten kunnen hebben één aanspreekpunt wanneer ze problemen willen oplossen of hun SAP-omgeving willen optimaliseren. Om de technische ondersteuning te bewerkstelligen, gaan SAP en Nutanix informatie en best practices uitwisselen.

“Nutanix is trots dat het SAP’s strenge testcriteria heeft doorstaan als platform voor SAP NetWeaver en voor vrijwel alle SAP business applicaties,” zei Sunil Potti, Nutanix senior vice president engineering en product management. “Dit partnership gaat SAP-klanten wereldwijd agile en kosteneffectieve IT opleveren met behulp van geavanceerde web-scale infrastructuur.”

“Nutanix Xtreme Computing Platform is een bewezen oplossing voor het draaien van Tier One business applicaties,” zegt Kevin Ichhpurani, executive vice president voor business development en strategische ecosystemen bij SAP. “Door deze certificering is Nutanix nu een aantrekkelijke optie voor het ondersteunen van bedrijfskritische analytics en transactionele SAP workloads. We zijn erg enthousiast om met zo’n innovatieve en visionaire partner samen te werken, onze partnerbase uit te breiden en innovatie naar onze wereldwijde klantenbase te brengen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...