Onderwijsgroep Tilburg realiseert ICT toekomst vanuit Datacenter Brabant!


Datacenter Brabant gaat een centrale plek vervullen in de ICT toekomst van Onderwijsgroep Tilburg. Door alle betrokken partijen is hiertoe een overeenkomst getekend.

Het partnership behelst in eerste instantie het leveren van rackspace (colocatie) en vervolgens de transformatie van colocatie naar cloudcomputing. In de eerste fase wordt de volledige IT infrastructuur van Onderwijsgroep Tilburg geplaatst in het Tier 3 Datacenter Brabant. In fase 2 wordt de bestaande IT infrastructuur uit gefaseerd en vervangen door de cloudcapaciteit van IT dienstverlener SLTN vanuit Datacenter Brabant.

Uiteindelijk werken de 15000 studenten en medewerkers van Onderwijsgroep Tilburg volledig virtueel op de platvorm vanuit Datacenter Brabant

Jan Schrevel, Projectmanager: “Met de aftrap van het meerjaren beleidsplan voor ICT binnen Onderwijsgroep Tilburg is begonnen richting te geven aan de ICT infrastructuur van de toekomst. Doelstelling is om ICT blijvend een juiste bijdrage te laten leveren aan de onderwijsdoelstellingen. Gemeten vanuit de tevredenheid van de gebruikers. De samenwerking voelt als een partnership. Een partnership waarbij alle partijen volledig begrijpen wat het belang is en welke factoren de samenwerking tot een succes maken. Het state-of-the-art datacenter van Datacenter Brabant levert in ieder geval het juiste fundament voor de toekomst.”

Ben van de Wijgert, Sales Manager Datacenter Brabant: “Wij zijn bijzonder trots dat we juist deze invulling aan het partnership kunnen geven. Het volledige proces heeft ons steeds uitgedaagd om innovatief en met visie de juiste oplossing te realiseren. Het bewijs is geleverd dat het kennisnetwerk rond Datacenter Brabant in staat is om een dergelijk vraagstuk kundig en bekwaam te realiseren. Met name op het gebied van het cloud-platform en de glasvezelverbindingen tussen Datacenter Brabant en de locaties van Onderwijsgroep Tilburg. Dit gaf de doorslag. De studenten en de medewerkers zijn zeker van de beschikbaarheid van informatie vanuit ons datacenter.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...