Onderzoek Digital Realty: Storagegroei, bedrijfsgroei en virtualisatie belangrijkste drivers voor groei van datacenters in Europa

  • Bedrijfsnieuws van
  • Digital REALTY
  • geplaatst op
  • 27 mei 2014 11:23 uur

Storagegroei, bedrijfsgroei en het virtualiseren van kritische applicaties zijn de belangrijkste drivers voor datacentergroei in Europa. Dat blijkt uit onderzoek van Forrester Consulting in opdracht van Digital Realty Trust, Inc. (NYSE: DLR), een toonaangevende leverancier van datacenter- en co-locatieoplossingen.

Het onderzoek in opdracht van Digital Realty vond plaats onder beslissers in de datacenterwereld in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Ierland.

De gecombineerde resultaten van de vijf landen laten zien dat de belangrijkste verwachte drivers voor capaciteitsgroei in datacenters storagegroei (56 procent), bedrijfsgroei (48 procent) en virtualisatie (42 procent) zijn. De hierop volgende laag van verwachte drivers van groei omvat big data (36 procent), business continuity (26 procent) en datacenterconsolidatie (23 procent).

De belangrijkste drivers voor groei per land waren:

  • Verenigd Koninkrijk: storagegroei, bedrijfsgroei, virtualisatie en big data;
  • Duitsland: storagegroei, virtualisatie, big data en bedrijfsgroei;
  • Frankrijk: storagegroei, bedrijfsgroei, virtualisatie en big data;
  • Nederland: bedrijfsgroei, storagegroei/big data (gelijk geëindigd) en virtualisatie/redundantie (gelijk geëindigd);
  • Ierland: bedrijfsgroei, compliancy/consolidatie (gelijk geëindigd) en business continuity.

Bernard Geoghegan, Managing Director EMEA bij Digital Realty, zegt over de resultaten: “Deze uitkomsten bieden meer inzicht in bestaande en toekomstige klanteisen. Met een flinke verschuiving ten opzichte van vorig jaar zijn storagegroei, bedrijfsgroei en virtualisatie nu de belangrijkste drivers voor capaciteitsuitbreiding. In het onderzoek van 2013 waren dit nog security, disaster recovery en de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van voeding. Dit sluit aan bij de veranderende opvattingen over het datacenter van een kostenpost naar een omzetcentrum. Dit is een kritische component van de onderliggende bedrijfsgroei.”

Sterke uitbreidingsplannen

Gevraagd naar toekomstplannen voor de capaciteitsplanning van datacenters, zeggen bijna alle respondenten (92 procent) dat zij binnen vier jaar enige vorm van uitbreiding voorzien. Meer dan een derde (38 procent) van de respondenten verwacht dat het bestaande datacenterbudget groeit tussen de vijf en tien procent in de komende twaalf maanden. Nog eens zeven procent van de respondenten verwacht een budgettoename van meer dan tien procent in de komende maanden.

Belangrijke overwegingen: netwerkconnectiviteitsopties en betrouwbaarheid

Bij de besluitvorming over nieuwe investeringen in datacenters zijn de connectiviteitsopties, waaronder het aantal en de beschikbaarheid van netwerkleveranciers, de belangrijkste overwegingen (81 procent). Daarna volgen betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het datacenter (79 procent), de energiekosten van de locatie (77 procent) en de mate van controle over het datacenter (76 procent).

Methodologie

In het onderzoek in opdracht van Digital Realty voerde Forrester Consulting een online survey uit onder organisaties in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Japan, Duitsland, Hong Kong, Frankrijk, Canada, Australië, Nederland en Ierland om datacenterplannen en drijfveren voor groei te evalueren. De resultaten van het Europese deel van de studie zijn gebaseerd op de antwoorden van 266 senior-level beslissers met verantwoordelijkheid voor een datacenter. Bijna twee derde werkt bij een bedrijf met meer dan duizend medewerkers. De respondenten kwamen uit de volgende regio’s: Verenigd Koninkrijk: 32 procent, Duitsland: 28 procent, Frankrijk: 24 procent, Nederland: tien procent en Ierland: zes procent. Het onderzoek vond plaats in februari 2014.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?