Oprichting Dutch Datacenter Association om snelgroeiende sector wereldwijd te versterken

Nederlandse marktleiders bundelen krachten in brancheorganisatie


Sinds 8 januari 2015 kent Nederland een overkoepelende brancheorganisatie voor datacenters: Stichting Dutch Datacenter Association (DDA). DDA vertegenwoordigt twintig marktleidende datacenters* in Nederland die zich sterk maken voor de economische en maatschappelijke betekenis van de snelgroeiende datacentersector. Nederland heeft internationaal gezien een spilpositie; ons land is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters. De nieuwe stichting zal als partij optreden in onderhandelingen met stakeholders en overheid, projecten ondersteunen op het gebied van milieu, maatschappij en onderwijs en alles doen om groeimogelijkheden in de sector te stimuleren.

Online diensten spelen een steeds grotere rol in ons leven. Een goede digitale infrastructuur is essentieel om deze diensten goed te laten functioneren en verder te laten groeien. Dergelijke online diensten – onder andere Cloud, mobiele Apps – worden gevoed vanuit datacenters. Datacenters vormen daarom het fundament van onze digitale infrastructuur. Talloze buitenlandse datacenters, netwerkbedrijven, Cloud providers en andere online bedrijven hebben zich in ons land gevestigd. Dat heeft een positief effect op de (directe en indirecte) werkgelegenheid en de staatskas. Onze economie is dan ook gebaat bij een goed en toekomstbestendig datacenterklimaat.

Marktleiders

Om hun sector beter te vertegenwoordigen hebben twintig marktleidende datacenters, die samen meer dan zeventig datacenterlocaties in Nederland exploiteren, besloten de handen ineen te slaan en de stichting Dutch Datacenter Association op te richten. De DDA heeft drie doelstellingen. Allereerst verbindt DDA door interactie te stimuleren tussen deelnemers, marktpartijen, overheid, belangenorganisaties en platforms. Ten tweede profileert en promoot DDA de rol, de impact en de betekenis van de datacentersector in de maatschappij. Ten slotte neemt DDA initiatieven, of steunt het bestaande projecten, op het gebied van milieu, maatschappij en onderwijs.

Bestuur

DDA werkt nauw samen met de Nederlandse overheid, andere marktpartijen en belangenorganisaties. Het bestuur van deze nieuwe stichting bestaat uit vertegenwoordigers van de twintig datacenters, met de heer Stijn Grove als directeur. ‘De datacentersector in Nederland is volwassen geworden. Wij hebben onze eigen organisatie nodig om te behouden wat we hebben opgebouwd én om met elkaar sterker de toekomst in te gaan. Verder was er een roep om één duidelijk zichtbare vertegenwoordiging vanuit de datacentersector voor een constructieve interactie met stakeholders en de overheid. Door deze samenwerking kunnen we sneller tastbare resultaten bereiken en zal men meer rekening gaan houden met onze economisch en maatschappelijk belangrijke sector,’ aldus Grove, directeur DDA.

* De founding members van de DDA: Alticom, BT, BIT, Cofely, Datacenter Brabant, Datacenter Groningen, Dataplace, Digital Realty, Equinix, Eurofiber, EvoSwitch, Global-E, KPN, Interconnect, Interxion, Previder, SmartDC, TelecityGroup, The Datacenter Group en TCN.
Begin 2015 zullen nog enkele datacenters die actief zijn in Nederland zich aansluiten.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!