Palo Alto Networks en VMware transformeren cloud-gebruik door geïntegreerde netwerkvirtualisatie en next-generation beveiligingsoplossing

Geïntegreerde oplossing automatiseert en versnelt inzet van netwerkbeveiliging met centraal beheer binnen fysieke en virtuele domeinen


Palo Alto Networks® (NYSE: PANW) en VMware, Inc. (NYSE: VMW) starten een partnership en lanceren een gezamenlijk ontwikkelde oplossing. Met deze geïntegreerde oplossing kan een klant het VMware NSX™-netwerkvirtualisatieplatform inzetten voor het automatisch beschikbaar maken en distribueren van next-generation Palo Alto Networks-beveiliging in zijn Software-Defined Datacenters.

Het beschikbaar maken van beveiliging en change-management zijn belangrijke operationele uitdagingen voor de huidige dynamische datacenteromgevingen. Het configureren van de netwerkbeveiliging en het toewijzen van policy’s verlopen traag en blijven achter bij het gemak van, en de snelheid waarmee organisaties applicaties beschikbaar maken. Tegelijkertijd neemt het belang van een next-generation beveiligingsplatform toe. Het betreft hier een platform waar beveiligingspolicy’s gekoppeld zijn aan applicaties, gebruikers en data. Met behulp hiervan is een effectieve cyber security-strategie te ontwikkelen.

Palo Alto Networks en VMware erkennen deze veranderende eisen en lanceren een volledig geïntegreerde oplossing die het gevirtualiseerde VM-Series-beveiligingsplatform van Palo Alto Networks combineert met het NSX-netwerkvirtualisatieplatform van VMware. Met deze gecombineerde oplossing brengen klanten hun next-generation netwerkbeveiliging samen binnen zowel hun fysieke als hun virtuele omgevingen op basis van volledig centraal beheer.

“De ‘cloud’ zorgt voor nieuwe beveiligingsuitdagingen. Legacy-beveiligingssystemen die gebaseerd zijn op fysieke attributen, zoals poorten en protocollen, zijn niet voldoende om deze zeer dynamische omgevingen te beschermen”, zegt Jon Oltsik, analist bij de Enterprise Strategy Group. “Een next-generation beveiligingsbenadering die de operationele uitdagingen vermindert door middel van het integreren van netwerkvirtualisatie, is een vereiste voor klanten die op een veilige manier willen uitbreiden naar de cloud.”

Next-generation netwerkbeveiliging voor het Software-Defined Datacenter

Dankzij de nieuwe, gecombineerde oplossing profiteren klanten van de netwerkinvoegmogelijkheden van VMware NSX en de next-generation netwerkbeveiligingstechnologie van Palo Alto Networks. Daarmee zijn applicaties in Software-Defined Datacenters eenvoudig toepasbaar en eenvoudig te verplaatsen, te schalen en te beschermen. Klanten zijn flexibeler en werken efficiënter dankzij centraal policymanagement en centraal te activeren implementatie.

De geïntegreerde oplossing is nu bij enkele klanten in gebruik in bèta versie. Het product is naar verwachting in de eerste helft van 2014 commercieel beschikbaar en biedt versnelde levering van next-generation beveiligingsservices voor virtuele applicaties. Dit is tot nu toe veelal een handmatig proces dat de inzet van virtuele applicaties tot wel twee maanden kan vertragen. Deze vertraging is nu te voorkomen. Bedrijven zijn flexibeler en profiteren eerder van de voordelen van een Software-Defined Datacenter, waarbij ze beschermd zijn door next-generation beveiligingspolicy’s.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...