Palo Alto Networks lanceert snelste next-generation firewall tot nu toe

Nieuwe PA-7050 biedt superieure prestaties en Next-Generation Firewall-beveiliging


Palo Alto Networks® (NYSE: PANW), specialist in beveiliging, lanceert de krachtigste next-generation firewall ooit: de PA-7050. Met functies als volledige applicatie-enablement, IPS, AV en WildFire™, die actief zijn op alle verkeer, biedt de PA-7050 consistente prestaties bij snelheden die veel hoger liggen dan alternatieve oplossingen. Deze superieure consistentie in prestaties stelt organisaties in staat om next-generation firewall-beveiliging toe te passen binnen het gehele netwerk – van de randen tot in het datacenter. Op die manier vormt beveiliging geen barrière voor hoge netwerkprestaties.

De hoeveelheid data die via bedrijfsnetwerken wordt getransporteerd, blijft snel groeien. Bedrijven moeten er dan ook voor zorgen dat hun gegevens snel zijn uit te wisselen om medewerkers productief te houden. Deze uitdaging wordt versterkt door de noodzaak om volgende-generatie beveiliging in het gehele netwerk toe te passen als bescherming tegen geavanceerde cyberaanvallen. Deze aanvallen kunnen zich verbergen in gewone applicaties om van daaruit de externe beveiliging te penetreren. Eenmaal in het netwerk gedragen de aanvallen zich als dagelijks verkeer via applicaties, zoals FTP of webmail, of afgeschermd binnen SSL.

Gewone, op poorten gebaseerde firewalls en simpele, op handtekening gebaseerde beschermingsmechanismen die zich voordoen als next-generation firewalls, kunnen applicaties niet goed beveiligen. Die kunnen een applicatie alleen blokkeren. Verder voorzien ze niet in het leveren van de juiste prestaties als de beveiliging is ingeschakeld. Het resultaat is dat veel organisaties de beveiliging van applicaties beperken, wat zorgt voor risico’s.

Palo Alto Networks speelt met de PA-7050 direct op deze uitdaging in. Deze krachtige en makkelijk uit te breiden firewall is vanaf de grond opgebouwd om optimale bescherming te bieden op basis van volgende-generatie beveiligingsmechanismen.

Quotes:

“Aansprekende nieuwsverhalen over beveiligingsissues zijn aan de orde van de dag en dreigingen voor organisaties worden sterker en geavanceerder. Organisaties moeten hun gehele netwerk beschermen tegen deze geavanceerde bedreigingen in de applicatielaag – niet alleen de randen. Maar vaak moet beveiliging wijken voor de behoefte aan hoge prestaties in het datacenter” zegt Jeff Wilson, Principal Analyst Security.

“De PA-7050 stelt beveiligingsteams in staat om twee ogenschijnlijk conflicterende doelen te bereiken. De firewall biedt in de eerste plaats hoogwaardige beveiliging op applicatieniveau en voert scans uit op aanvallen, malware en exploits. In de tweede plaats is hij met zijn unieke single-pass architectuur ontworpen om maximale prestaties te bieden. De PA-7050 biedt alle beveiligingsmogelijkheden bij veel hogere snelheid dan alternatieve oplossingen. Dit zorgt voor een ongestoorde bedrijfsvoering en veiligheid voor onze klanten.”– Lee Klarich, Senior Vice-President Product Management van Palo Alto Networks.

 De PA-7050: de snelste NGFW tot nu toe

Palo Alto Networks heeft vanaf het begin de norm bepaald voor een krachtige next-generation firewall. Die is van de grond af opgebouwd voor het beschermen van data door het veilig laten werken van applicaties – inclusief versleutelde toepassingen met SSL – en het blokkeren van bekende en onbekende bedreigingen.

Dit nieuwste lid binnen de Palo Alto Networks-productfamilie van next-generation firewalls, de PA-7050, draait op PAN-OS™, het besturingssysteem dat het hart vormt van het Palo Alto Networks-platform. PAN-OS ondersteunt snelheden tot 120 Gbps voor kernfirewallfunctionaliteit. Gezien de combinatie van prestaties, schaalbaarheid en beveiliging, is de PA-7050 bij uitstek geschikt voor:

  •  het datacenter waar het valideren van applicaties en gebruikers en bedreigingspreventie bij 100 Gbps of meer cruciaal is;
  • de internetgateway waar inzicht in, en controle over alle applicaties en bescherming tegen bekende en onbekende bedreigingen cruciaal zijn;
  • interne netwerksegmenten waar isolatie van kritische data en businessfuncties vereist is.

De PA-7050 beschikt over een gedistribueerde verwerkingsarchitectuur om zo te voorzien in schaalbare prestaties. Klanten die extra netwerkcapaciteit nodig hebben, hoeven alleen netwerkverwerkingskaarten toe te voegen aan het PA-7050-chassis. Alle verkeer dat de PA-7050 passeert, wordt automatisch verdeeld over de netwerkverwerkingsmodule. Dat zorgt voor een naadloze verbetering van de netwerkprestaties zonder extra beheeroverhead.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...