Parallels Cloud Server officieel geaccepteerd als ondersteunend Server Virtualisatieproduct voor OpenStack

Meest gebruikte commerciële containerproduct nu beschikbaar voor serviceproviders in de OpenStack community

  • Bedrijfsnieuws van
  • Parallels
  • geplaatst op
  • 11 maart 2015 16:19 uur

Parallels Cloud Server, de commerciële container­oplossing van Parallels, is nu officieel als server virtualisatie infrastructuurproduct geaccepteerd in OpenStack, Kilo release. De erkenning zorgt ervoor dat serviceproviders die OpenStack als een infrastructurele oplossing gebruiken daarvoor Parallels Cloud Server in kunnen zetten. Ook meer dan 150 bedrijven die het wereldwijde open source initiatief ondersteunen kunnen de technologie veilig integreren in hun eigen aanbod.

Parallels Cloud Server (PCS) is de meest gebruikte commerciële containertechnologie op de markt en de containeroplossingen overschreden onlangs een miljoen virtualisatie exemplaren. De acceptatie van PCS voor OpenStack biedt gebruikers van ondersteunde server virtualisatie producten een unieke oplossing. Het zorgt voor verdere acceptatie van het OpenStack-platform door serviceproviders.

“De OpenStack community is de afgelopen vier jaar explosief gegroeid en Parallels is al lang een supporter van die groei en innovatie”, stelt James Bottomley, chief technology officer, virtualization van Parallels. “Met Parallels Cloud Server heeft deze gemeenschap een bewezen containergebaseerde virtualisatietechnologie. Organisaties die OpenStack inzetten, kunnen nu containers voor cloud applicatieontwikkeling aanbieden.”

Parallels werd in 2013 lid van de OpenStack community en blijft zich inzetten voor open source softwareontwikkeling. Tot op heden werden van het bedrijf ook Parallels Containers en Parallels Hypervisor – beide componenten van Parallels Cloud Server – als officiële OpenStack-ondersteunde producten aanvaard. Ook kan het Parallels Automation platform worden ingezet voor het beheer van clouds op basis van Mirantis OpenStack.

“We hebben het afgelopen jaar nauw met Parallels samengewerkt met betrekking tot de inzet van OpenStack-gebaseerde diensten voor de Mirantis OpenStack APS Package voor Parallels Automation”, aldus Boris Renski, mede-oprichter en chief marketing officer van Mirantis. “Het OpenStack-platform bepaalt mede de toekomst van software. Daarmee hebben serviceproviders meer vrijheid – het zorgt ervoor dat hun klanten die draaien op Mirantis OpenStack eenvoudig en efficiënt die clouds kunnen implementeren en beheren.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...