PhoenixNAP sluit zich aan bij AMS-IX

Peering afspraken openstellen aansluitmogelijkheden voor klanten

  • Bedrijfsnieuws van
  • phoenixNAP
  • geplaatst op
  • 30 september 2015 09:00 uur

PhoenixNAP®, een internationale IT-dienstverlener en aanbieder van cloud, dedicated servers, colocatie, en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) technologie-oplossingen, kondigde aan zich aan te sluiten op de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). De not-for-profit, neutrale en onafhankelijke AMS-IX platform verbindt meer dan 700 IP-netwerken en heeft een peak van het zakelijk internet verkeer van meer dan 4 Terabit per seconde.

“Het niveau van connectiviteit die bedrijven, particulieren, en de wereld vereisen blijft voortdurend stijgen”, zegt Ian McClarty, President van phoenixNAP. “Aan deze eisen te kunnen voldoen kan een uitdaging zijn, en dat is precies wat internet exchanges zoals AMS-IX helpen te overwinnen. Gebruikmakend van de inherente peering relaties van de exchange, kunnen onze klanten van veel efficiënter wereldwijd verkeer distributie genieten, om eindgebruikers snel te kunnen bereiken, ongeacht hun locatie. ”

PhoenixNAP heeft een 10 Gbps uplink-poort verbinding met AMS-IX uit zijn Amsterdamse datacenter locatie. Deze poort verstrekt toegang tot de AMS-IX peering-netwerk en kan ook worden ingezet voor hybride cloud-oplossingen voor meerdere datacenter locaties.

“We zijn vereerd dat phoenixNAP heeft AMS-IX in Amsterdam als de eerste Internet Exchange in Europa gekozen waar het zal beginnen peering,” zei Mark Cooper, CCO bij AMS-IX. “PhoenixNAP aanwezigheid op ons platform draagt bij aan de diversiteit en de breedte van de diensten die ter beschikking van de AMS-IX gemeenschap worden gesteld en hen in staat stelt om hun eindgebruikers meer stabiele, snelle en kostenefficiënte Internet diensten aan te bieden.”

“Al jaren wordt Nederland gezien als van soorts Digitale Gateway voor Europa,” voegde Martin Wielomski, Business Development Manager EMEA voor phoenixNAP. “De exchange van AMS-IX levert zeer belangrijke bijdrage aan dit onderscheid en we vinden het ook belangrijk en spannend om meer verkeer mogelijkheden voor onze klanten te kunnen bieden. Bovendien, dit opent de mogelijkheden voor klanten om gemakkelijk hun hybride virtuele omgevingen te implementeren en te schalen door meerdere data center locaties.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...