Previder introduceert full-SSD opslag als nieuwe standaard voor alle cloud-services

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 27 mei 2015 10:46 uur

Previder, leverancier van high-end datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, maakt full-SSD opslag de nieuwe standaard voor alle cloud-services. Het volledige cloud-platform van Previder is inmiddels opgewaardeerd naar SSD. Zowel nieuwe als bestaande klanten profiteren hierdoor direct van de extreem snelle prestaties van flash-gebaseerde opslagtechnologie. Previder biedt als eerste datacenter in Nederland standaard full-SSD aan voor al zijn cloud-services.

Er wordt al jaren gedebatteerd over de meerwaarde van SSD-technologie voor datacenters. High-end cloud-applicaties, die gebruik maken van zware databases, kunnen hiermee een aanzienlijke prestatiewinst realiseren. Een massale adoptie liet echter op zich wachten door het prijsverschil en de nieuwe uitdagingen op het gebied van betrouwbaarheid bij het gebruik van flash-technologie.
Volgens Eric Vredeveldt, directeur van Previder, is het moment nu gekomen om full-SSD de nieuwe standaard te maken: “Previder loopt graag voorop door de meest geavanceerde technologie in onze datacenters te gebruiken. Dat doen we echter pas op het moment dat de technologie betrouwbaar genoeg is om bedrijfskritische applicaties te kunnen draaien. Wij zijn trots om nu aan te kondigen dat full-SSD de nieuwe standaard is voor al onze cloud-services. Ons storage-platform biedt dezelfde betrouwbaarheid als traditionele opslag, maar met sterk verbeterde prestaties. Al onze klanten kunnen hier vanaf heden van profiteren.”

Optimale prestaties en zekerheid
Het nieuwe storage-platform van Previder staat verspreid over twee datacenters, waardoor optimale bedrijfszekerheid is gegarandeerd. De omgeving is gebaseerd op enterprise-class storage-technologie van marktleider NetApp. Previder levert deze high-performance storage aan alle cloud-klanten, maar ook als een op zichzelf staande storage-oplossing voor klanten die hoge eisen stellen op het gebied van IOPS en latency. Vredeveldt: “Ons  storage-platform is ideaal voor klanten die een omgeving zoeken met hoge performance, maar ook voor klanten die extreem hoge performance zoeken, zoals een omgeving die meer dan 50.000 IOPS kan verwerken en een latency van onder 2 milliseconden biedt.”
Inmiddels maken alle bestaande klanten van Previder gebruik van het nieuwe storage-platform. Deze migratie werd binnen enkele weken zonder downtime voor klanten uitgevoerd. Vredeveldt: “Onze klanten reageren zeer enthousiast op onze verbeterde cloud-omgeving, waar zij nu zonder extra kosten van kunnen profiteren.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...