Previder toont internationale ambitie met vernieuwde cloud en online platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 14 juli 2015 10:33 uur

Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, is klaar voor de volgende fase. Het bedrijf voorzag recent het volledige cloud-platform van ssd-opslag en gaat vanaf heden met een nieuwe website zowel de Nederlandse, Duitse als Engelstalige markt bedienen. De investeringen sluiten aan op de internationale ambities van Previder, dat high-end technologie levert voor een concurrerende prijs.

Nederland staat bekend om de goede digitale infrastructuur en een stabiel politiek-economisch klimaat. Steeds meer internationale technologiebedrijven vinden hierdoor de weg naar de Nederlandse datacenters. “Ons land heeft een grote aantrekkingskracht voor de internationale markt,” zegt Eric Vredeveldt, directeur van Previder. “De belangrijkste internetknooppunten zijn hier te vinden, we hebben een solide wetgeving voor databescherming en onze energievoorziening is uiterst betrouwbaar en relatief goedkoop. Nederland is het snelst groeiende hosting-land ter wereld. Voor Previder was dit de reden om ons ook internationaal te gaan profileren.”


Full ssd-cloud

Om de internationale ambities kracht bij te zetten, lanceerde Previder deze week een nieuwe website, met zowel een Duitse als Engelstalige variant. Hier worden de onderscheidende propositie van Previder belicht, namelijk de combinatie van high-end datacenter- en connectiviteitsdiensten, geleverd vanuit een ‘low-cost regio’ in Nederland. Vredeveldt: “Wij bieden Nederlandse en internationale bedrijven een veilige haven voor hun cloud- en datacenterdiensten. Bij ons krijgen zij hypermoderne technologie en het hoogste niveau van continuïteit voor een mooie prijs. Zo hebben wij onlangs nog al onze cloud-services van ssd-opslag voorzien. High-performance opslag, waar al onze klanten voor dezelfde prijs van kunnen profiteren.”

Veilige regio
Internationale bedrijven blijken steeds meer de voorkeur te geven aan datacenters buiten de Randstad. De Randstad heeft als nadeel dat ze onder NAP ligt en daardoor overstromingsrisico’s kent. Regio’s als Groningen en Twente hebben die risico’s niet en bieden daarnaast een betere prijs-kwaliteitverhouding. Vredeveldt: “De voordelen van regionale datacenters zijn voor de meeste bedrijven veel groter dan de mogelijk iets lagere latency dichterbij de AMS-IX. Niet voor niets bouwt Google momenteel voor 600 miljoen een datacenter van 40 hectare in Eemshaven, Groningen. Twente is in zekere zin nog een goed bewaard geheim voor de internationale markt, maar daar gaan we nu verandering in brengen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...