Proact lanceert CLOUD-IO – een betrouwbare en schaalbare hybride-cloudoplossing waarbij de data op Nederlandse bodem blijft

Unieke samenwerking tussen Microsoft, NetApp en Proact biedt talloze zakelijke voordelen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Proact
  • geplaatst op
  • 23 juli 2015 11:05 uur

Proact, Europa’s grootste datacenter solution provider en cloudspecialist, lanceert in nauwe samenwerking met Microsoft en NetApp een nieuw hybride-cloudaanbod*: CLOUD-IO. Dit is een aanpasbare hybride-cloudoplossing om de uitdagingen van moderne organisaties op te lossen. CLOUD-IO combineert de schaalbaarheid van het Microsoft Azure-platform met de robuustheid van NetApp Private Storage (NPS) en de ervaring van Proact in het opzetten en beheren van managed services. Na België is Nederland het volgende Europese land waar dit unieke project uitgerold wordt.

Dave Allen, vicepresident en General Manager van NetApp Northern EMEA: “De NetApp Data Fabric wordt gerealiseerd door partners als Proact. Klanten hebben flexibiliteit nodig. CLOUD-IO biedt de flexibiliteit van de public cloud met het commerciële voordeel van schaalbaarheid. De toekomst is gericht op hybride, een combinatie van beheerde en geoptimaliseerde technologieën waarmee bedrijven kunnen voldoen aan zowel financiële doelstellingen als doelstellingen voor regelgeving. NetApp, Proact en Microsoft maken hybride nu al mogelijk.”

CLOUD-IO is voor veel verschillende toepassingen in te zetten, bijvoorbeeld voor het uitbreiden van de capaciteit van het datacenter, disaster recovery en back-up, het opzetten van een veilige test- en ontwikkelomgeving en het opvangen van pieken in de belasting. CLOUD-IO maakt het mogelijk om in een handomdraai verwerkingscapaciteit in te schakelen, wat leidt tot een snellere time-to-market.

Lucas den Os, Managing Director Proact Nederland: “CLOUD-IO speelt in op een aantal behoeften van de Nederlandse beslissingnemers, met name op het gebied van controle over de locatie van hun data. Dit garandeert de organisatie dat zijn of haar applicatiedata wel degelijk te allen tijde op Nederlands grondgebied blijft.”

Een studie van International Data Corporation (IDC) geeft aan dat cloud computing de manier is, waarop IT-infrastructuur in de toekomst wordt geconsumeerd. De hybride cloud blijkt de meest gangbare vorm te zijn vanwege zijn combinatie van veiligheid, beschikbaarheid en flexibiliteit. Ook veel respondenten van een recent onderzoek van Proact (36 procent) zien de hybride cloud als meest geschikte cloudvorm.

Isabel Moll – Kranenburg, Lead Business Group Datacenter & Cloud Platforms Microsoft Nederland: “Microsoft is bijzonder verheugd aan dit project mee te werken. Microsoft Azure biedt bedrijven snel en flexibel toegang tot de meest innovatieve IT-services. Door dit partnership met Proact en NetApp is Microsoft Azure een aantrekkelijke manier om de computercapaciteit flexibel te laten meegroeien en gebruik te maken van de innovatieve Cloud diensten zoals de Azure Cortana Analytics Suite. Dit stelt klanten in staat om snel en zeer efficiënt in te spelen op zakelijke kansen en dynamisch te groeien zonder grote financiële investeringen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...